Hacımba'dan Abhazlar'a mesaj var

24 Ağustos’ta Yeşil Pasaportunuzla sandığa giderek, “Abhazya’nın kaderinin belirlenmesinde bende varım” diyin.

“Sakarya, Diaspora’nın başkentidir”

Seçim çalışmaları kapsamında önceki gün Sakarya’ya gelen Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Adayı Raul Hacımba’nın temsilcileri, Serdivan Belediyesi Kültür Merkezi’nde Abhaz seçmenlerle biraraya gelerek, 24 Ağustos Pazar günü yapılacak olan seçimin önemi ile selamını getirdikleri Türkiye sevdalısı Raul Hacımba’ya anlattı.

24 Ağustos Pazar günü 08.00 ile 20.00 saatleri arasında Abhaz Dernekleri Federasyonu’nun Caferağa Mahallesi, Bahariye Caddesi, Sakızgülü Sokak No:21/3 Kadıköy - İstanbul adresinde gerçekleşecek olan Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı seçimi öncesindeki seçim çalışmaları kapsamında, Sakarya’ya gelen Vadim Harazia, Zülfü Açüzba, Soner, Gogua, Vahtang Abhazov, Fenya Ayzüpha, ve Oktay Chkotua, kendisinin yoğu işlerinden dolayı gelemediği ve selamını gönderdiği Türkiye sevdalısı Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkan Adayı Raul Hacımba, hakkında seçmenlere bilgi verdi.

Vladislav Ardzınba’nın Adayı

Konuşmalarda, Abhazya Kurucu Devlet Başkanı Merhum Vladislav Ardzınba’nın “Benden sonra ülkemizin devam ettirecek, benim idealarımı daha da ileriye taşıyacak olan Raul Hacımba’ya sahip çıkın. Abhazya’nın bayrağını ileriye taşıyacak ta odur” sözünü hatırlatan Abhazya Parlamento Milletvekili ve Abhazya Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası\'da Başkan Yardımcısı Soner Gogua, “Raul Hacımba İnşallah seçilirse, ilk ziyaret edeceği yer Türkiye ve Sakarya olacaktır” dedi.

Türkiye’de 1500 seçmen oy kullanacak

Adayların hepsinin değerli kişiler olduğunu ifade eden konuşmacılar, “Abhazya’da 230 bin nüfus var. Bu nüfusun çoğunluğu Abhazlar olmak üzerede, Rus, Türk, Ermeni’den oluşmaktadır. Türkiye’de ise 1500 kişi oy kullanacak. 24 Ağustos Pazar bugün, kime oy atarsanız atın ama muhakkak sandığa gelerek, “Ben Abhazya’da yaşayamıyorsam bile, Abhazya’nın kaderinin belirlenmesinde bende varım. 2024’ün Abhazya’sı mutlaka ki daha güzel, daha güçlü, daha istikrarlı olacak. Bizler sizlere inandık, sizde bizlere inanın ve en mukaddes, en anayasal hakkınız olan oyunuzu 24 Ağustos Pazar günü İstanbul’da bizlerle beraber kullanın’ diyerek, herkezi oy kullanmaya çağırdı.

Sakarya, Türkiye’deki Abhazya’nın başkentidir

Birgün Türkiye’de yaşayan herkezin Abhaz vatandaşı olacağını vurgulayan konuşmacılar, “Herkez Abhaz pasaportu sahibi olacak. Biz Abhazya Kurucu Devlet Başkanı Merhum Vladislav Ardzınba’nın çizdiği yoldan gidiyoruz. Şimdi ise bizde onun önerdiği aday olan Raul Hacımba’yı desteklemenizi bekliyoruz. Sakarya, Sakarya, Türkiye’deki Abhazya’nın başkentidir”

Oy kullanırken dikkat

Abhaz Yeşil Pasaportu olmadan oy kullanılmayacağını hatırlatan Vadim Harazia, Zülfü Açüzba, Soner, Gogua, Vahtang Abhazov, Fenya Ayzüpha, ve Oktay Chkotua, “Oy kullanmaya gelirken Abhazya’dan aldığınız yeşil pasaportunuzu getirmeyi unutmayın. Oy kullanırken, pusulada Rusça ve Abhazca tanıtımlar olacak. Burada istenmeyen 3 adayın ismi çizilerek, adayınızı seçeceksiniz. Seçtiğiniz adayın ismi boş bırakılacak” dedi

Neden Hacımba

Soner Gogua, oyların neden Raul Hacımba’ya verilmesi gerektiğini ise şöyle açıkladı: “Diasporada Devlet Başkanlığı seçimlerine katılabilmemiz için. Türkiye’de yerinde pasaportlarımızı alabilmemiz için. Geriye dönüş politikalarına destek için. Bağımsız Abhazya’mızın bağımsız ekonomiye sahip olması için. Rüşvetin, hırsızlığın, devlet kaynaklarının peşkeş çekilmesine dur demek için. 2019’ların daha güçlü,istikrarlı Abhazya’sı için, oyumuz Adayımız Raul Hacımbaya’ya vermeliyiz. Çünkü bizler, Abhazya’nın, milli değerlerine ve milletine sahip çıkan, birleştirici bir lider olduğu için Hacımba diyoruz” dedi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]