Güzel Sanatlar Lisesi'ne 60 öğrenci alınacak

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılında Yenikent Halk Eğitim Merkezi binasında hizmet verecek olan Sakarya Güzel Sanatlar Lisesi’ne, Müzik ve Görsel Sanatlar alanlarında toplam 60 öğrenci alınacağı duyuruldu.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Müzik Bölümü için 30, Görsel Sanatlar Bölümü için 30 öğrencinin eğitim göreceği Güzel Sanatlar Lisesi’ne alınacak öğrencilerin yetenek sınavlarıyla belirleneceği duyuruldu.

Güzel Sanatlar Lisesi’nde okumak isteyen Ortaokul 8.sınıftan mezun olan öğrenciler, öğrenim belgeleri ve dilekçeleriyle birlikte 2 Temmuz -19 Temmuz tarihleri arasında okul müdürlüğüne şahsen veya posta yoluyla başvuru yapabilecekler. Başvuruların değerlendirilmesi sonucu yetenek sınavlarına girecek öğrencilerin listesinin 22 Temmuz - 26 Temmuz tarihleri arasında İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile okul müdürlüğünün internet sayfasından ilan edileceği kaydedilen açıklamada, Güzel Sanatlar Lisesi’nin Müzik ve Görsel Sanatlar Bölümlerine alınacak öğrencilerin belirleneceği yetenek sınavlarının ise 29 Temmuz - 2 Ağustos tarihleri arasında yapılacağı belirtildi.

Yetenek sınavlarının değerlendirilmesi ise Valilikçe oluşturulacak komisyon tarafından gerçekleştirilecek.
Bu yıl Sakarya’da ilk kez öğrenime başlayacak Sakarya Güzel Sanatlar Lisesi’nin Müzik ve Görsel Sanatlar Bölümlerinde okuyacak öğrencilerin belirlenmesi için yapılacak yetenek sınavlarını kazananlar; 2 Ağustos tarihinde İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile Güzel Sanatlar Lisesi Müdürlüğü’nün internet sayfalarından açıklanacak.

Güzel Sanatlar Lisesi’nde öğrenim görmeye hak kazanan öğrencilerin kesin kayıtları 5 Ağustos-16 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Tüm kayıtlar sonunda açık kontenjanı bulunan, ancak yedek listesi olmayan okullara aynı yöntemle sınav yapılarak öğrenci alınacak.
2013-2014 eğitim öğretim yılında faaliyete geçecek olan Sakarya Güzel Sanatlar Lisesi Yenikent Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binasında kendi binaları yapılana kadar eğitimlerini sürdürecek.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]