Güvenlik kameraları yaygınlaştırılacak

Sakarya Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan "Güvenlik Kameraları ile Daha Güvenli Yaşam Alanları Projesi" kapsamında iş yerlerinde ve yaşam alanlarında güvenlik kameralarının ve sistemlerinin yaygınlaştırılarak suçların önlenmesi, caydırıcılığın artırılması ve suçluların kolaylıkla tespit edilip yakalanması hedefleniyor.

Erenler ilçesindeki bir otelde düzenlen proje tanıtım toplantısında konuşan Sakarya Valisi Mustafa Büyük, " Toplumların en önemli konularından birisi güvenlik." olduğunu söyledi.

"Sakarya güvenlik sıralamasında ilk 10 \'da"

Büyük, Sakarya\'daki güvenlik problemini en aza indirmek, güvenli bir şehir oluşturmak, suçların önlenmesi ve suçluların yakalanmasını sağlayacak bir proje gerçekleştirdiklerini belirterek, "Emniyet ve jandarmanın her geçen süreç içinde gelişmesini sağlamaya çalıştık. Güven timleriyle her noktada en hızlı şekilde asayiş hizmetini vermeye çalıştık. MOBESE sistemi içinde ilin tamamının izlenmesi, güvenlik açısından daha iyi yerlere getirilmesi için belirli hizmetleri yerine getirdik. Sakarya, Türkiye\'de güvenlik açısından olumlu şehir sıralaması yapıldığında ilk 10 içinde yer alıyor" diye konuştu.

Sakarya\'nın daha güvenli bir şehir haline gelmesi için sürekli çalıştıklarını anlatan Büyük, güvenlik hizmetlerini yerine getirme açısından emniyet ve jandarma ile işbirliği içinde olduğunu fakat bu kurumların yeterli olmadığını vurguladı.

"Güvenlik kameralarının caydırıcılık yönüyle olumlu katkısı oluyor"

Büyük, her vatandaşın güvenlik noktasında üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğine dikkati çekerek, "Bu proje beraberlik projesidir. Bu projeyle bir işbirliği gerçekleştirmiş oluyoruz. Suçun önlenmesine yönelik önemli katkılar sağladığını düşünüyoruz. Güvenlik kameralarıyla güvenli ortamı ve suç işleyecek insanlara yönelik caydırıcılık etkisi sebebiyle olumulu katkısı oluyor, aynı zamanda önleyici bir hizmet. Suçun işlenmesi halinde de suçlu ve suçun aydınlatılması sağlanmış oluyor. Suçun önlenmesine yönelik yapacağımız bu çalışma Sakarya\'yı iyi noktaya getirecektir " şeklinde konuştu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]