Güvenlik hakkındaki iddialar Rektör'ü harekete geçirdi

Sakarya Üniversitesi girişinde kontroller yapan güvenlik görevlilerinin öğrencilere “şiddet” uyguladığına dair sosyal medyada ortaya atılan iddialar, üniversite yönetimini harekete geçirdi.

Bir öğrencinin “Şiddete maruz kaldım, istenirse şahısları teşhis edebilirim” şeklindeki tweetine yanıt veren Rektör Elmas, “Güvenlik görevlisi, öğrenciye nazik ve kibar davranmak zorunda. Bunun dışında davrananları bildirin, gerekeni yapalım” dedi. Aynı öğrenci kendisine şiddet uygulayanları isimleriyle tek tek bildireceğini ifade ederken, Rektör Elmas öğrencilere, okula gelirken yanlarında kimlik bulundurmalarını tavsiye etti.

Rektörü kızdıran tweet

Öte yandan Sakarya Üniversitesi’nin giriş kapısında bir süredir devam eden sıkı güvenlik önlemleri nedeniyle öğrencilerin içeriye kadar yürümek zorunda kalması, Üniversite Rektörü ile öğrencileri sosyal medyada karşı karşıya getirdi.
Son günlerde artan güvenlik önlemlerini eleştiren bir öğrenci portalının attığı tweet, Üniversite Rektörü Muzaffer Elmas’ı kızdırınca, öğrenci portalı ile Rektör arasında gergin bir diyalog yaşandı.

“Devam edersen, tweetlerin yok sayılacak”
Sözkonusu öğrenci portalı, twitterda Rektöre, “Başbakan Gelirse, YÖK Başkanı Gelirse, Eylem Haberi Gelirse, Rektörün Keyfi Kaçarsa Güvenlik üst düzeye çıkar” diye yazınca, tansiyon yükseldi ve Elmas, “Rektörün keyfi kaçarsa ne demek? Bu tür yaklaşımların devam ettiği sürece tweetlerin yok sayılacak”cevabıyla sert çıktı.

“Siz makam aracınızla gelirken, biz soğukta adımladık”
Rektörün uyarısına sinirlenen sözkonusu öğrenci portalı, birbiri ardına tweetler attı ve “Asıl yanlış yaklaşım budur. Burası eğitim kurumu ve siz bu öğrenciye hizmet etmek için maaş alıyorsunuz. Siz makam aracınız ile Rektörlük Binasının kırmızı halısına kadar gelirken, öğrenci soğukta kampüsü adımladı. Kampüsün bir ucundan diğer ucuna öğrenciyi yürütürken bizim de keyfiniz kaçtı ama, kimseyi yok saymadık. Güvenlik ile Eziyeti karıştırmamak lazım. Yanlışımız varsa düzeltin” ifadelerini kullandı.

“Zaten geçici bir önlemdi”
Bu arada Sakarya Üniversitesi’nin giriş kapısında bir süredir üniversite yönetimi tarafından uygulanan sıkı güvenlik kontrolleri, normale döndü. Bir öğrenci “Hocam \'güvenlik\' uygulamanızda sonunda doğru yolu bulmuşsunuz.  Yürütmekten vazgeçtiğiniz için teşekkürler” diye tweet atınca, Rektör Elmas “zaten geçici bir önlemdi” yanıtını verdi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]