Güvenlik Görevlisi Müebbet Hapis Cezasına Çarptırıldı

HSBC Bank Adapazarı Şube Müdürü'nün öldürülmesiyle ilgili görülen davada cinayeti azmettirdiği iddiasıyla yargılanan bankanın eski güvenlik görevlisi, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

HSBC Bank Adapazarı Şube Müdürü Selim Tokdemir'in (42) öldürülmesiyle ilgili olarak cinayette azmettirici olduğu iddiasıyla yargılanan bankanın eski güvenlik görevlisi Bülent Bal, Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi\'nde karar duruşmasına çıktı. Mahkemede son savunmasını yapan Bülent Bal, banka müdürünün vurulmasına kimseyi azmettirmediğini öne sürdü. Olayla ilgili bir fiil ve harekette bulunmadığını iddia eden Bal, suçsuz olduğunu ve beraatini istedi. Mahkeme heyeti, cinayette azmettirici olduğu gerekçesiyle Bal'ı müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Banka müdürünün öldürülmesiyle ilgili Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi\'nde görülen davada, cinayeti işleyen İsmail Canyılmaz müebbet hapis, cinayeti azmettirdikleri ve suça teşvik ve yardım ettikleri gerekçesiyle Levent Bal ile İbrahim Dalgıç ise 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmışlardı.

OLAY


16 Eylül 2005 tarihinde Çark Caddesi'nde meydana gelen olayda, HSBC Bank Adapazarı Şube Müdürü Selim Tokdemir, banka yanında tabancayla vurulmuş, hastaneye kaldırılmak istenirken yolda yaşamını yitirmişti.

Cumhuriyet savcısının hazırladığı iddianamede, öldürülen banka müdürü Tokdemir'in bankanın güvenlik görevlisi Bülent Bal'ı disiplinsiz davranışları nedeniyle sürekli uyardığı belirtilmiş. Bir süre sonra bankanın İstanbul Maslak Şubesi'ne tayini çıkan Bal\'ın istifa ettiği ve tayininden şube müdürü Tokdemir'i sorumlu tuttuğu ifade edilmişti. Bülent ve Levent Bal kardeşlerin, şube müdürünü vurmaları için İbrahim Canyılmaz ile İbrahim Dalgıç'ı azmettirdikleri kaydedilmişti. Başka bir suçtan infazı bulunan Dalgıç ise banka müdürünü Canyılmaz'ın vurmasını istemişti. Dalgıç'ın cinayetten önce Canyılmaz'a silahla atış yaptırdığı ortaya çıkmıştı. Cinayetin ardından firar eden Bülent Bal, İstanbul\'da geçen yıl yakalanmıştı.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]