Güvenlik araştırmacısı olmak isteyenlere tavsiyeler

Sakarya Üniversitesi Siber Güvenlik Topluluğu tarafından Siber Güvenlik Etkinliği düzenlendi.

Günümüzün en önemli sorunlarından biri haline gelen siber güvenlik konusunda alanında uzman isimlerin katıldığı etkinlik, SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Öğrencilerin ilgisinin yoğun olduğu etkinliğe konuşmacı olarak katılan Netaş Siber Güvenlik Arge Uzmanı Melih Taş “Güvenlik Araştırmacısı Olmak ve Voip Güvenliği”, Netaş Bilgi Güvenliği Ar-Ge Uzmanı Hakan Tolgay “Kablosuz İletişim ve Güvenlik”, Avea Güvenlik Planlama Uzmanı Caner Özden “Web Uygulama Güvenliği ve Kariyer” konu başlıkları altında katılımcıları bilgilendirdi.

Netaş Siber Güvenlik Uzmanı Melih Taş, güvenlik araştırmacılarının yapacağı en önemli işlerden birinin arama motorlarını etkili ve verimli kullanabilmek olduğunu ifade ederek, güvenlik araştırmacısı olmak isteyen öğrencilere bazı tavsiyelerde bulundu. Güvenlik araştırmacısının ilk olarak neyi, nasıl arayacağını bilmesi ve ardından kendisine sunulan bilgiyi özümsemesi gerektiğini anlatan Taş, güvenlik eğitimlerinin çoğunun kendi kendini yetiştirme ile gerçekleştiğini söyledi. Güvenlik araştırmacısının internet ortamında son ve önemli gelişmeleri mutlaka takip etmesi gerektiğini vurgulayan araştırmacının açık fikirli olarak bu bilgileri yakalamasının önemli olduğuna değinen Taş, güvenlik araştırmacısının mesaisinin olmayacağını ifade etti. Bir araştırmacının saatlerce bilgisayar başında aktif olarak çalışabilmesi ve bilgisayarını sürekli yanında taşıması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Netaş Bilgi Güvenliği Uzmanı Hakan Tolgay da etkinlikte kablosuz ağ teknolojileri ve bunların kullanım alanları, kablosuz ağlarda güvenlik zafiyetleri ile bu ağlara yapılan saldırılar konularında öğrencilere bazı teknik bilgiler verdi. Avea Güvenlik Planlama Uzmanı Caner Özden ise etkinlikte bilgi güvenliğinde kariyer, uygulama güvenliğinin tanımı ve örneklerle anlatımı, otomatik ve manuel web uygulama güvenliği araçları, sektörün geleceği hakkında tahminler konu başlıkları altında katılımcıları bilgilendirdi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]