"Güvenli Yapı Sistemi Projesi ile şehri depreme hazırlayacağız"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Bayrak, hazırladıkları Güvenli Yapı Sistemi ile bir deprem şehri olan Sakarya’yı depreme hazır hale getireceklerini söyledi.

Bayrak, yaptığı açıklamada, bu proje ile 1999 depreminden önce inşa edilmiş olan yapı stokunu elden geçirilerek, Sakarya’nın merkezinde tüm riskli binaların Kentsel Dönüşüm Yasası çerçevesinde yenileceğini belirtti. Bu maksatla Sakarya’nın imar planları kimsenin bir mağduriyete uğramaması için tekrar düzenleyeceklerini ifade eden Bayrak; "Bu sistemde en önemli konu insan güvenliği için güvenli bina inşa edilmesidir. Bu proje şehirde kangren olmuş ulaşım ve otopark problemleri de tamamen ortadan kalkacaktır. Yapılacak binaların tümünde bir bodrum kat mecburiyeti getirilerek binaların otopark problemi kendi bünyelerinde çözülecektir. Bu projenin ana amacı ‘Marka Şehir Sakarya’yı’ inşa etmektir." dedi.

TOKİ’ye devredilmek istenilen Adapazarı Atatürk Stadı’nın arazisi geri alacaklarını, bu alana, Açıkhava Tiyatrosu ve Konser Kompleksi Projesi ve büyük bir kongre merkezi inşa edeceklerini ifade eden Bayrak; "Bu merkez ileride yaşanabilecek büyük bir depremde, deprem koordinasyon merkezi olarak kullanılabilecek. Bu alanda ayrıca bir botanik bahçe, çocuk parkları ve spor merkezleri oluşturulacak." diye konuştu.

"
Çevreyi koruyacağız"

Taşeron işçileri kadroya alacaklarını, çevreye sahip çıkacaklarını dile getiren Bayrak, Sapanca Gölü’nün korunması ve gelecek nesillere aktarılması için bilinçsiz ve endüstriyel su kullanımının önüne geçileceğini kaydetti. Turizme de önem vereceklerini vurgulayan Bayrak; "Doğa turizmi açısından Sakarya’da bugüne kadar yapılmayan yayla turizmi özellikle Hendek, Akyazı, Pamukova ve Sapanca’da desteklenecek ve Sakarya turizm şehri olacaktır. Ayrıca Sakarya’ya bir kayak kompleksi kuracağız. Çevreyi koruyacağız. Sakarya’yı İstanbul’dan kaçan ağır sanayi fabrikalarının merkezi haline gelmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz. Süs bitkisi yetiştiriciliğini teşvik edeceğiz. Sakarya Hollanda gibi bir lojistik üst merkezi olacak ve Karasu’da yapılacak liman marifetiyle Türkiye’nin uluslararası sulara açılan bir kapısı olacaktır. Tarım topraklarını koruyacağız ve çiftçilerimize destek olacağız." diye konuştu.

Belediyeyi yönetirken tüm sivil toplum kuruluşları, üniversite, dernekler ve vatandaşlarımızın da bünyesinde yer aldığı bir platform oluşturulacağını anlatan Bayrak, şunları kaydetti; "Her ay düzenli olarak toplanan bu birim şehrimizle alakalı tavsiye niteliğinde kararlar alacaktır. Bu birimin aldığı kararlar belediyemizce çok önemli sayılacak ve belediyemiz ortak akılla yönetilecektir.Seçildiğim günden itibaren bize oy veren vermeyen herkesin başkanı olacak ve kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Sakarya’ya adaletli ve vicdanlı bir yönetim taahhüt ediyorum. Seçildiğim günden itibaren mesleğim icabı yapmış olduğum mühendislik ve müteahhitlik hizmetleri kapsamında ticari faaliyetlerimi başkanlık süresince durduracağımı taahhüt ediyorum."
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]