Enes Erkan'ın şampiyonluğuna hakem engeli!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sporcusu Enes Erkan, İstanbul’da düzenlenen 50. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nda finalde Sırp Slobodan Bitevic 2-1 yenildi ve gümüş madalyanın sahibi oldu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sporcusu Enes Erkan, İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen 50. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nda gümüş madalyanın sahibi oldu. Tatamiye artı 84 kiloda çıkan Erkan, ilk turda, Yunan Spyridon Margaritopoulos\'u 3-1, çeyrek finalde Fransız Nadir Benaissa\'yı 2-0 yendi. Yarı finalde ise Alman Jonathan Horne ile karşılaşan milli sporcu, son iki saniyesine 2-0 geride girdiği maçta rakibinin sırtına attığı tekme ile skoru 2-2\'ye getirdi. Enes Erkan hakem kararı ile mücadeleyi 4-1 kazandı. Enes Erkan, final müsabakasında bitime 3 saniye kala hakemlerin verdiği tartışmalı bir sayıyla Sırp Slobodan Bitevic\'e 2-1 yenildi.

Son Avrupa ve Dünya Şampiyonu ünvanlarını da elinde bulunduran Erkan, zorlu mücadele sonrasında, “Hakemler son saniyede saçma sapan puan verdiler. Kendi seyircimiz önünde oynamak strese neden oldu sanırım. Burada biraz kasıldım, üzerimde bir baskı oldu. Çok istiyordum seyircimiz önünde şampiyon olmayı, ard arda 3. Avrupa şampiyonluğu kazanmayı. 2. olarak ülkeme gümüş madalya kazandırdığım için mutluyum.” ifadelerini kullandı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]