Gürpınar:"Soma'yı olağan gören yöneticileri unutmayacağız"

Adapazarı İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hüsnü Gürpınar, “Layıkıyla denetim yapmayan kamu kurumlarını, 21. yüzyılda yaşadığımız felaketi, 18. ve 19. yüzyılda yaşananlarla karıştıran ve yaşananları olağan gören yöneticilerimizi unutmayacağız.“ dedi.

Gürpınar, yaptığı açıklamada, Manisa Soma’da meydana gelen ve 283 kişinin hayatını kaybettiği olayın bir kaza değil, katliam olduğunu söyledi. Üzüntülü ve kızgın olduklarını vurgulayan Gürpınar, bu olayın, insan hayatının bu kadar değersiz olduğunu, bilimin siyasetin gerisinde bulunduğunu gösterdiğini kaydetti. Gürpınar, şöyle konuştu: “İş kazalarında Avrupa’da 1. sırada, dünyada El Salvador ve Cezayir’den sonra 3. sırada bulunan bir ülkede yaşıyoruz. Kazaların olduğu kömür madenleri ile ilgili araştırma önergesini ‘Bunlar gereksiz işler’ deyip reddeden Meclis\'i unutmayacağız.”

İş sağlığı ve güvenliğini maliyet artışı unsuru olarak gören, temel önlemleri almayanların ‘Adet yerini bulsun’ diye denetim yaptıklarına dikkat çeken Gürpınar, “Layıkıyla denetim yapmayan kamu kurumlarını, 21. yüzyılda yaşadığımız felaketi, 18. ve 19. Yüzyılda yaşananlarla karıştıran ve yaşananları olağan gören yöneticilerimizi unutmayacağız. İş kazası değil, düpedüz bir katliamla karşı karşıyayız. Katliam sorumlularının ve bunlara göz yumanların, engel olmayanların bir an önce yargı önüne çıkartılması gerekir. Bu tür felaketleri bir daha yaşamamak adına gerekli denetimi yapmayan bakanlık yetkilileri istifa etmelidir. Bundan sonra gerekli bilimsel tedbirler bir an önce alınmalıdır” dedi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]