Gürcistan Devlet Başkanı Saakaşvili, Sakarya'da

Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili, Sakarya\'da Gürcü asıllı Türk vatandaşlarına çifte vatandaşlık beratı verdi.

İstanbul\'dan karayoluyla Adapazarı\'na gelen Saakaşvili, Orhan Gazi Kültür Merkezi\'nde Gürcü asıllı Türk vatandaşına çifte vatandaşlık beratı verilmesiyle ilgili düzenlenen törene katıldı. Gürcü vatandaşlar Saakaşvili\'ye yoğun ilgi gösterdi.

Bayraklarla karşılanan Gürcistan Devlet Başkanı salonda kısa bir konuşma yaptı. Saakaşvili, daha sonra Gürcü asıllı Türk vatandaşlarına çifte vatandaşlık beratı verdi.

Saakaşvili: "Bu insanlar Türkiye’nin çok sadık vatandaşları, çok vatansever"

Törenin ardından salondan ayrılışı sırasında kendisini karşılamaya gelen Gürcü vatandaşlarla sohbet eden Saakaşvili, ikili ilişkilerde son 9 yılda harika bir gelişme kaydettiklerini belirterek "Bu insanlar Türkiye’nin çok sadık vatandaşları, çok vatansever. Fakat diğer taraftan ana vatanlarıyla bağlantıları var. Ülkelerimiz yakın olduğu için bu ilişkiyi sağlamak çok kolay. Çünkü köprüler var. Daha çok köprüye ihtiyacımız var. Daha çok köprü olursa daha iyi olacak." diye konuştu.

Saakaşvili, daha sonra Sapanca ilçesine geçerek Sapanca Gölü kıyısındaki Özkum Tesisleri\'nde yemek yedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]