Gündüzalp ile Gençlerle Baş Başa'nın sezonu açıldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Gençlerle Baş Başa söyleşi programlarının yeni sezondaki ilk buluşması Ofis Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.
 
Programa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Türker Vardar’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Düzenlenen buluşmanın açılış konuşmasını yapan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, Sakarya’da kültürel bir iklimin yaşanması için çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini belirtti.

Aktürk, “Ofis Sanat Merkezimiz, Sakarya Sanat Galerimiz ve Ziya Taşkent Konser Salonumuz birbirinden değerli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl başlattığımız Gençlerle Baş Başa söyleşi programlarını bu yıl da devam ettiriyoruz. Kendine has samimiyeti ve muhabbeti ile etkinliğimizin hemşerilerimiz arasında ayrı bir yeri oldu. Bu bereketi sağlayan değerli hocamız Selim Gündüzalp’e çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bu muhabbet halkası şehrimiz ve hemşerilerimiz için hayırlar getirir” diye konuştu. Yeni dönemin ilk programının hayırlı olmasını temenni eden Yazar Selim Gündüzalp ise, “Hemşerilerimizin teveccühü ile yeni dönemi de başlatmış olduk. Hayırlı bir adım attık, Allah utandırmasın. Bizim, şehrimize vefa borcumuz var.
Biz, Sakarya’yı çok seviyoruz. Adapazarı bir merkez olsun istedik. Düşüncelerimiz, şehrimizden dalga dalga yayılsın istedik” şeklinde konuştu. Gündüzalp açıklamalarının ardından başladığı yeni dönemin ilk sohbetinde ‘İnsanın kendisini özel hissetmesi’ konusuna değindi.

Bir insanın kendisini özel hissetmemesinin onu yalnızlığa sürükleyeceğine vurgu yapan Gündüzalp, “Hazreti Âdem tek başınayken yine güneş vardı. Yine dünya ve güneş etrafında dönmeye devam ediyordu. Yine rüzgârlar esiyordu, mevsimler oluşuyordu. Bir kişi var diye bu olaylar israf sayılmıyordu. 7 milyar olunca da bu değişmedi. Güneş yükseldiği zaman küçücük bir su tanesinde de tecelli ediyor, okyanuslarda da. Güneş o su tanesini azlığından dolayı hakir görmüyor. Çünkü kainat bizim için yaratılmıştır. Demek ki çok şerefli bir mevkiimiz var. Demek ki Allah katında çok önemli bir yerimiz var. Bu değeri birbirimize sık sık hissettirmeliyiz. İnsan yalnız olduğu zaman kendisini arabası kadar, evi kadar, sahip oldukları kadar değerli hissediyor. Ama öyle değil. Kendimizi aldatmayalım. Kainat O’nun ise, O’nun kainatı bizimdir. Dolayısıyla biz çok değerliyiz. Küçük işlerde boğulup zaman zaman bu büyük manzarayı ıskalayabiliyoruz. Değersizleştiriyoruz. Değersizleştirdiğimiz nispetinde de yalnızlığa gidiyoruz” ifadelerini kullandı.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]