Günde beş saatimizi sosyal medyaya ayırıyoruz!

Sakarya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu tarafından ‘Sosyal Medya ve Gençlik’ konulu konferans düzenlendi.

SAÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda düzenlenen konferansa Söğütlü Kaymakamı Önder Bozkurt, öğrencilere sosyal medyayı, sosyal medyanın yararları ve zararları ile sosyal medyanın gençlik üzerindeki etkilerini anlattı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yaptığı araştırmalara göre Türkiye de gençlerin günlerinin beş saatini internette geçirdiğini anlatan Kaymakam Önder Bozkurt, “Bu beş saate baktığımız zaman gençler çoğunlukla vakitlerini sosyal medyaya ayırdıklarını görüyoruz.  Dünyada şu an sosyal medya kullanımında Türkiye birinci sırada yer alıyor. Geçen sene ikinci sıradaydı. Bu yıl itibariyle Çin’i geçmiş bulunuyoruz. Çin’in nüfusu bir buçuk milyar, Amerika’nın nüfusu 300 milyon ve biz bunların önünde bulunuyoruz’ dedi.


Yapılan araştırmalarda sosyal medya nedir sorusuna üniversite gençliğinin büyük çoğunluğunun ‘Facebook’ olduğunu düşündüklerinin altını çizen Bozkurt, “Sosyal bir ortam olduğunu düşündüğümüz bu tarz sosyal medya sitelerinin aslında insanları yanlığa itmektedir. Başka bir ifadeyle insanlar, takip ettiği kişilerin yaşamlarını, kıyafetlerini, gezdiği yerleri görünce bunalıma girdikleri gözlemlenmektedir” şeklinde konuştu.

Çocuk Vakfı Kurucusu Mustafa Ruhi Şirin’in yaptığı araştırmalara dikkat çeken Bozkurt, “Mustafa Ruhi Şirin, televizyonu dijital dadı olarak nitelendiriyor. Televizyon ile büyüyen çocukların ilerleyen yaşlarda daha çok internet bağımlısı olduğunu tespit edilmiştir” dedi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]