Güldeste Sosyal Tesisi, çok yakında hizmete giriyor

Arifiye Belediyesi belde ve köylerde bulunan atıl binalara hayat vermeye devam ediyor. Nehirkent sosyal tesislerinin hemen bitişiğinde bulunan metruk bina, Arifiye Belediyesince yeniden düzenlenerek sosyal tesis binası olarak vatandaşların hizmetine sunulacak.

Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu yaptığı açıklamada, "Arifiye Belediyesi olarak vatandaşlarımızın toplantı, seminer ve çeşitli etkinliklerinin yanı sıra küçük ölçekli kına, nişan ve sünnet cemiyeti gibi cemiyetlerini yapabilecekleri sosyal tesisleri oluşturuyoruz. İnanın bu tesisler de insanımızın temel ihtiyaçlarından. Park gibi oyun alanı gibi, basket sahası gibi temel ihtiyaçlarından biri. Bunu, tesislerimizi tek tek hizmete sunduktan sonra daha da iyi anlıyoruz.

Vatandaşımız bu konuda oldukça memnun. Sıfırdan inşaatını yaptığımız tesislerimizin yanında, daha önceleri çeşitli amaçlarla kullanılan, ancak zaman içerisinde çeşitli nedenlerle kullanım dışı kalmış kamu binalarını da değerlendiriyoruz. Bu sayede hem milli servet heba olmuyor, hem de minimum maliyetle iş yapmış oluyoruz.

Güldeste sosyal tesisimiz de bu yapılardan biri. 24 Temmuz tarihinde tadilat ihalesini yapmıştık. Yaklaşık maliyetin 165 bin 760TL olduğu ihaleyi, 152 bin TL\'lik teklifle en uygun teklifi veren Yıltaş İnşaat Taahhüt Ltd.Şti kazandı. Şu anda, düzenleme çalışmalarımız büyük bir hızla ilerliyor. Çalışmalar tamamlandığında, 528 metrekare kapalı alana sahip, alt katında Sağlık Ocağı, Kreş ve Muhtar Odası, üst katında ise 264 metrekarelik çok amaçlı salonu olan güzel bir sosyal tesis binasına sahip olacağız. Ayrıca sosyal tesis binamızda, Büyük şehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile işbirliği yaparak, kadınlarımızı ve genç kızlarımızı sosyal ve ekonomik hayata kazandıracak eğitim ve beceri kurslarını da hayata geçirmeyi planlıyoruz" dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]