Gripten Korunmak İçin Aman Bu Eşyalara Dikkat!

Sakarya Vatan Hastanesi Başhekimi uzman Dr. Dursun Bostancı, gripten korunmak, çabuk iyileşmek ve hastalığın tekrarını önlemek için saat, gözlük, yüzük, çakmak, tespih, kalem ve cep telefonu gibi eşyaların sık sık temizlenmesini söyledi.

Bostancı, yaptığı açıklamada, domuz ve diğer grip virüsünün günlük kullanılan küçük eşyalarda uzun süre yaşayabildiğini belirterek, bu eşyaların sık sık temizlenmesinin çok önemli olduğunu kaydetti. Bostancı, şu uyarılarda bulundu: "Çakmak, tespih, cep telefonu, saat, gözlük gibi eşyalarımızı günlük olarak steril bezlerle temizlemeliyiz. Eğer bunu yapmaz isek bu eşyalar üzerinde virüsler yaşar. Grip olan bir kişi bu küçük ve önemsiz gibi görünen eşyalarını temizlemezse gribal enfeksiyona sürekli maruz kalır. Zor iyileşir. Hastalığın sık sık tekrarlanması kaçınılmaz olur. Bu sebeple günlük kullandığımız eşyaların temizlenmesinde büyük yarar var. "

Bu eşyaların temizlenmesi için pahalı jel ya da ürünlere gerek olmadığını dile getiren Bostancı, "Kaliteli bir kolonya pamuğa dökülerek bu pamukla günlük kullandığımız küçük eşyalarımızı temizleyebiliriz. Ayrıca çamaşır suyu içeren yüzeysel temizleyicilerden de faydalanabilinir. Temiz bir bez bu temizleyicilerle ıslatılıp eşyalarımızı silip temizleyebiliriz." diye konuştu.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]