Gözü yaşlı baba, kızının zorla kaçırıldığını iddia etti

Avusturya Viyana\'da yaşayan Sakaryalı Bilgin Bakır, 16 yaşındaki kızı Saliha Edanur Bakır\'ın zorla kaçırıldığını iddia etti. Emniyet Genel Müdürlüğü Akyazı\'da yaşayanlara mesaj göndererek, kayıp kızı görenlerin haber vermesini istedi.

16 yaşındaki kızının tehdit ve şantajla kaçırıldığını iddia eden Baba Bilgin Bakır, "16 yaşındaki kızım Poliste Taciz Hırsızlık Gasp suçlarından kırktan fazla dosyası bulunan S. T. tarafından alıkonuldu. Kızımı kaçıranlar Polis Jandarma ve Interpol tarafından aranıyor. Şahsı tanıyanların yerini bilenlerin insaniyet namına polise haber vermelerini istiyoruz" dedi.

"Kızımı kaçırmaya devam ediyorlar"


Şahsın kızıyla irtibatının bir yıl önceden başladığını ve bunu fark ettiğinde olaya müdahil olarak kendileriyle görüşüp bu işin olamayacağını kendilerine söylediğini belirten Baba Bilgin, "Şahıs kızımın peşini bırakmayarak babasına ait telefonla kızıma mesajla tehditler göndererek kızımı Türkiye\'ye getirtti. 16 yaşında bulunan bir çocuğa nasıl bilet sattılar uçağa nasıl bindirdiler anlamış değilim Avusturya\'dan burası 1800 km yol. Kızım 23 Mart 2015 tarihinde 12-55 uçağıyla Türkiye\'ye geldi. O günden beri kızıma ulaşamıyorum. Şahsın babasıyla görüşmeme rağmen kızımı kaçırmaya devam ediyorlar. Polislerin baskınlar yapmasına rağmen ulaşamadık. Kızımın bayılma hastalığı var. İlaçlarını kullanması gerekiyor. Allah rızası için yardım bekliyorum" diye konuştu.

Şahısların belli olmasına rağmen gözaltına alınmamalarına şaşırdıklarını belirten Baba Bilgin, "Kızımı kaçıran ve saklayanlar belli. Yetkililerden şahısları gözaltına alınarak kızıma ulaşmalarını istiyorum. Yoksa onların yapamadığını ben kendim yapacağım. Avusturya yasalarına göre kızımı devlet zaten elimden alacak. Ama burada kızımı kimlerin masasında meze yapacaklarını bilmediğim kişilere de bırakamam. Kızımı kaçıranların ve ona yataklık edenlerin hepsinden şikayetçiyim benim canımı yaktılar. Onlarında yansın. Kızımı almadan hiçbir yere gitmeyeceğim" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Emniyet Genel Müdürlüğü Akyazı\'da yaşayan vatandaşların cep telefonlarına kızın fotoğrafı ile bilgilerini paylaşarak, görenlerin polise başvurmasını istedi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]