Gözlerinin Önünde Boğuldu!

Sakarya'nın Akyazı ilçesinden geçen Mudurnu Deresi'nde balık tutarken taşa takılıp nehire düşen bir çocuk, yüzme bilmeyen ağabeyinin gözü önünde boğularak hayatını kaybetti.

Türk Orman Köyü'nde yaşayan 14 yaşındaki Abdulsamed Duman, ağabeyi Recep Duman (21) ile Mudurnu Deresi'ne balık tutmaya gitti. Derenin kenarındaki taşın üzerinde balık tutmaya başlayan Duman, dengesini kaybederek suya düştü. Yüzme bilmeyen ağabey Recep Duman, dereye giremeyip çırpınan kardeşini kurtaramadı. Ağabeyinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen köy halkı ve 112 acil servis ekibi, talihsiz gencin cesedini dereden çıkardı. Köy halkı, saatlerce jandarma ekiplerinin gelmesi için cesedin başında beklediğini bildirdi.

Türk Orman Köyü muhtarı Cemal Şen, Mudurnu Deresi'nin yatağının değişmesi sonrasında mıntıka ile ilgili sorunlar yaşandığını belirterek, "Burasını Devlet Su İşleri 1964 yılında açtı. Eski Mudurnu'ya göre Akyazı, yeni Mudurnu'ya göre Adapazarı'na bağlı. Olay sonrası jandarmayı aradık." dedi.
Sorunun nedeninin dere yatağının değişmesi olduğunu anlatan Şen, şöyle konuştu: "Dere yatağı 5 metre kadar ileri gidince bu sorun yaşandı. Cesedi Akyazı tarafına çıkaramadık. Adapazarı tarafına çıkarttık. Zaten cesedi başka tarafa çıkartmamız mümkün değil. Cesedi Adapazarı tarafına çıkarınca sorun yaşandı. Olayı saat 15.00'de haber aldık. Saat 20.00 oldu hala sorun çözülemedi."

Boğulan gencin dayısı Yusuf Özmert ise daha ne kadar bekleyeceklerinin belli olmadığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Saat 4 ya da 5 gibi olayı öğrendik. Geldik ama bekliyoruz. Bölgede harita problemi varmış. Yok Adapazarı, yok Akyazı. Bir tanesinin de geldiği yok. Götürüp siz otopsi yaptırın deyin. Böyle saçma şey olur mu? Evde ağlayan ağlayana. Sürekli bana soruyorlar ne oldu diye." tepkisini dile getirdi.

Saat 20.00 civarında Sakarya İl Jandarma Komutanlığı'ndan ekip geldiğini anlatan Özmert, şöyle konuştu: "Bölgenin dere yatağının değişmesine rağmen Akyazı ilçe sınırları içerisine ait olduğu belirlenince, Akyazı Cumhuriyet Savcılığı'na bilgi verildi. Savcının incelemesinden sonra boğulan gencin cesedi ailesine teslim edildi."
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]