Gösteriş olsun diye attıkları havai fişek ormanı yaktı

Serdivan ilçesindeki Kredi Yurtlar Kurumu Öğrenci Yurdu’nun arka kısmında bir grup genç havai fişek attığı sırada fişeklerden birinin ormana gitmesi sonucu yangın çıktı.

Edinilen bilgiye göre, olay, dün gece geç saatlerde Serdivan ilçesi Sakarya Üniversitesi Merkez Kampüs yolu üzerinde meydana geldi. Kredi Yurtlar Kurumu Öğrenci Yurdu’nun arka kısmında toplanan bir grup genç, izinsiz olarak havai fişek atmaya başladı. Havai fişeklerin atımı sırasında fişeklerin bulunduğu tablanın devrilmesi sonucu havai fişeklerden biri ormanlık alana düştü. Havai fişek atan gençler, olay yerinden hızla uzaklaşırken, çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen Sakarya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı. Olay sırasında yakınlarda bulunan bir kafede oturan Bahadır B., “Bir grup genç burada havai fişek attı. Attıkları havai fişeklerden biri ormanlık alana giderek yangına sebep oldu. Arkadaşlarına ya da kız arkadaşına 5 liralık gösteriş yapan bu gençler, 15 liralık zarar çıkarttı. Eğlenmek için hem ormanı hem de burada bulunan canlıların hayatını tehlikeye attı. Umarım gençlerimiz bir daha böyle hareketlerde bulunmaz” dedi.

Öte yandan Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ve Orman ve Su İşleri ekiplerinin müdahale ettiği yangın kısa sürede söndürülürken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]