Görme engelliler yeşil sahada herkesi şaşırttı

Engelliler Haftası nedeniyle Sakarya Üniversitesi Sosyal İşler Birimi ve Spor Şube Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Sevgi Kupası’ renkli görüntülere sahne oldu.

Sakarya Üniversitesi Kampüs Arena sahasında bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Sevgi Kupası’nda görme engelli futbolcular sahada ter döktü.

Yönlendiriciler Berman Çakıcı, Fatma Gözde Ertuğrul ve Halis Oruç’un da destekleriyle devam eden maçta görme engelli futbolcular, yaptıkları esprili hareketler ve söylemleriyle taraftarları güldürdü.

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden maden işçileri için saygı duruşunda bulunulmasının ardından maçın başlama vuruşunu yapan Sakarya Üniversitesi’nde görevli görme engelli İbrahim Birgöl, “Biz sadece meşin yuvarlağın peşinden koşmuyoruz, hayatın da peşinden koşuyoruz. Çıngıraklı top bizim umudumuzu simgeliyor” dedi.

Maç sonu açıklama yapan Sakarya Üniversitesi futbolcusu Ercan Bayraktar, “Görme engelliler B1 futbolcusuyum. Avrupa şampiyonası geçmişim var. Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü\'nde oynuyorum. Sakarya Üniversitesi\'ne Engelliler Haftası duyarlılıkları için teşekkür ediyorum. Geçen yıl da böyle bir etkinlik yaptık. Herkese çok teşekkür ediyoruz. Bize arkadaş oldular, ne istersek yaptılar. Burada maçın olması bizim için iyi bir duygu. Türkiye’de çok tanınmayan bir spor ancak 1986’dan beri devam ediyor. Biz de artık kendimizi tanıtmak istiyoruz. Görmeden oynamak aslında bizi hayata bağlıyor. Ayakta durmamızı sağlıyor. Diğerleriyle aynı olduğumuzu anlıyoruz” dedi.
Açıklamaların ardından maça katılan görme engelli oyunculara madalyaları verildi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]