Görme engelli yüzücüler Sakarya'nın gururu oldu

Görme Engelliler Kısa Kulvar Yüzme Yarışması’na 13 madalya kazanan Sakaryalı görme engelli yüzücüler şehrin gururu oldu. Yüzmeyi geçen sene öğrenen Fedai Özal 50 metre sırt, 50 metre serbestte altın madalya, 100 metre sırtta gümüş madalya, 100 metre serbestte bronz madalya kazandı.

Altı Nokta Körler Derneği Sakarya Şube Başkanı ve aynı zamanda derneğin spor kulüp başkanı Aşkın Şentürk, Gaziantep’te yapılan yarışmaya 128 sporcu ve 74 kulüp katıldığını söyledi. Kendisinin de yarışmaya katıldığını belirten Şentürk, "Fedai Özal’ın yanı sıra kulübümüzün görme engelli yüzücüsü Yusuf Durdurmuş da 50 metre sırt, 100 metre sırt, 50 ve 100 metre kurbağalama, 100 metre serbest kategorilerinde gümüş madalya kazandı. Ben de 50 metre sırt, 50 ve 100 metre kurbağalama, 50 metre serbestte gümüş madalya aldım. Toplam 13 madalya ile şehre döndük.Başarılarımızdan dolayı Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih Koşu bizi makamında kabul edip kutladı. Desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

"Derede yüzme öğrendi 2 yıldır altın madalya kazanıyor"

Görme engelli yüzücü Fedai Özal’ın yeni yüzme öğrenmesine rağmen büyük bir başarı göstermesi dikkat çekti. Geçen sene katıldığı ve sadece 1,5 ay önce yüzme öğrenen Özal, yarışmada da 2’si altın toplam 4 madalya kazanmıştı. Özal, başarısının tesadüf olmadığını bu yılda kazandığı madalyalarla göstermiş oldu.

Yüzmeyi Hendek ilçesinin Çamlıca köyü derelerinde öğrenmeye çalıştığını, ancak geçen yıl Hendek Belediyesi ve Sakarya İl Gençlik Spor Müdürlüğü’nün havuzunda antrenörleri sayesinde yüzmeyi ilerlettiğini ifade eden Özal, "Gerçek anlamda yüzmeyi geçen sene öğredim. Derelerde ancak bir kaç kulaç atabiliyordum. Antrenörler bu konuda yetenekli olduğumu söylediler ve yarışmalara katılmam konusunda tavsiyede bulundular. Sakarya Altı Nokta Körler Derneği Yüzme Kulübü sporcusu olarak geçen Adıyaman\'daki şampiyonaya katıldım. İlk kez katıldığım şampiyonada 2 altın 1 gümüş ve bir de bronz madalya kazanmak nasip oldu.Bu şampiyonada da başarımı devam ettirdim. İşi sıkı tutarak yarışmalara günde 3-4 saat antreman yaparak hazırlanıyorum." diye konuştu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]