Görme engelli Ecrin okuduğu şiirle herkesi duygulandırdı

Adapazarı\'nda görme engelli olan 7 yaşındaki Ecrin Köse, Çanakkale Zaferinin 100. yılı etkinliklerinde okuduğu \'Vatan Kime Emanet\' şiiriyle dinleyenleri duygulandırdı.

Adapazarı Camili Mahallesi\'nde oturan Zeynep- Bayram Köse çiftinin çocukları görme engelli Ecrin Köse, Çanakkale Zaferinin 100\'üncü yıl dönümü nedeniyle ezberleyip Adapazarı Kültür Merkezi\'nde sahnede okuduğu Çanakkale Savaşı\'nı anlatan \'Vatan Kime Emanet\' şiiriyle salondaki herkesi duygulandırdı. Küçük kızı şiiri adeta yaşayarak okurken, Bayram Köse kızının Adapazarı Altı Nokta Körler Derneği\'nde kısa bir süre gönüllülerden eğitim aldığını söyledi.

Ecrin\'in doğuştan görme engelli olduğunu söyleyen 2 çocuk babası Bayram Köse, Sakarya\'da birçok görme engellinin olduğunu ve eğitim için devlet okullarında bir sınıf açılması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"Ecrin çok zeki bir öğrenci, fakat Adapazarı\'nda okuyacağı bir ilköğretim okulu yok. Bu yönden çok sıkıntı çekiyoruz. Şu anda braille alfabesini biliyor. Hem Latince hem Arapça olarak biliyor. Okuyabileceği bir ilkokul olmasını istiyoruz. En azından bir sınıf açılmasını istiyoruz. Sakarya\'da 1500\'e yakın görme engelli insan var."

\'BENİM KIZIM NEDEN BİR YERLERE GELEMESİN?\'

Ecrin\'in annesi Zeynep Köse de kızının başarılarıyla gurur duyduğunu söyleyerek,

"Kızımızla gurur duyuyoruz. Daha önce de birçok programlara katılmıştı. Bir özürlü annesi olarak ben de bir yerlere gelmesini istiyorum. Niye benim kızım da güzel bir yerlerde olmasın? Günlük yaşamında sıkıntı oluyor zorlanıyor" dedi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]