Gönüllüler köy okullarına yardım taşıyor

\'Benim Size Çocukların da Bize İhtiyacı Var\' sloganıyla 2005 yılında başlayan ve sadece köy okullarını hedefleyen Gönüllü Sosyal Yardımlaşma Projesinin gönüllüleri, Diyarbakır ve Şanlıurfa etaplarını da başarıyla tamamladı.

Projenin kurucusu Ufuk Tan Keleş tek seferde ilk defa bu kadar çok okula hizmet götürdüklerini ve kusursuz olarak etapları tamamladıkları için mutlu olduklarını söyledi. Gönüllüler, sadece 2013-2014 dönemi içinde, Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki altı köy okuluna yardım götürmeyi başardı. Köy okullarına giderek, çocuklarla vakit geçiren gönüllüler kütüphane kurulumlarının ve kitaplık dağıtımlarının yanı sıra, okul mevcut öğrenci sayısı kadar kırtasiye ve gerekli malzemeyi okula bıraktı.

Silvan Şoförler Odası Başkanı Mehmet Tapancı eşliğinde Mardin’e geçen gönüllüler, Mardin\'in Midyat ilçesi Sürgücü Köyü\'nde yaşayanlarla görüşerek yeni okullar için keşif yaptılar. 2005 yılında Ufuk Tan Keleş\'in fikir öncülüğü yaparak başlatılan proje, sosyal medya üzerinden bilgilendirilen farklı üyelerin de katılımıyla, köy okullarına daha fazla destek götürmeyi ve faaliyetlerini daha kapsamlı olarak sürdürmeyi hedefledi. Yeni dönemde Karadeniz Bölgesi ve İç Anadolu Bölgesi\'nde bulunan köy okullarına da yardım götüreceklerini ve çalışmalarının bu doğrultuda olduğunu söyleyen Nazlıcan Toktamış hedeflerinin iki bölge olduğunu ama öncelik sırasının ihtiyaçlar doğrultusunda değişebileceğini, kendilerine ulaşan köy okullarının isteklerine en kısa zamanda cevap verebilmek adına çalışmalarının devam edeceğini belirtti.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]