"Gönül Köprüsü" Öğrencileri Yenikent'te

Yenikent’te, “Gönül Köprüsü” kuruldu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı “Gönül Köprüsü” Projesi kapsamında Sakarya’ya gelen Kahramanmaraşlı öğrenciler, Yenikent’te bulunan Karaman, Camili ve Korucuk Mahallesi’ndeki okulları da ziyaret etti.

ZİYARET

Okulların kapanmasıyla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı batı ve doğuda okuyan öğrencilerin iller arası ziyaretlerinden oluşan “Gönül Köprüsü Projesi” kapsamında bazı doğu illerinden Sakarya’ya öğrenciler gelmeye devam ediyor.

YERLEŞİM

Önceki hafta Kahramanmaraş’tan Sakarya’ya gelen öğretmenleri nezaretindeki 154 kişilik ilköğretim okulu öğrenci kafilesi, 17 Ağustos Marmara Depremi sonrası kurulan Yeni Yerleşim Bölgesi’ni ziyaret etti.

KARŞILAMA

Yenikent; Karaman, Camili ve Korucuk Mahallerinde bulunan tüm ilköğretim okullarını ziyaret etti. Ziyarette Kahramanmaraş’tan gelen öğrencilere sıcak bir karşılaşma yapan Yenikent’teki okulların öğrenci ve velileri, birbirleriyle tanışarak, kaynaştı.

MUTLULUK

Camili Mahallesi’ne gelen öğrencilere ise burada İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hamdi Ünal ve Camili Mahallesi Muhtarı Yunus Özçelik ile okul müdürleri eşlik ederek, her iki ilin öğrencilerin mutluluğuna ortak oldu.

MOZAİK

İki gün boyunca Yenikent’te ki öğrencilerin evinde misafir olan Kahramanmaraş’lı öğrenciler, Türkiye ve Sakarya’nın mozaiğini oluşturan yeni yerleşim bölgesini bölgeyi gezerek, mutlu bir şekilde bölgeden ayrıldılar.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]