'Gönül Bağımız Var'

Bosna-Hersek Savunma Enerji ve Maden Bakanı Vahid Heco, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nu ziyaret etti.   

Sakarya'da çok sayıda Boşnak vatandaşın yaşadığını belirten Vahid Heco, Sakarya'da olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Bakan Heco, yaşadıkları savaş sonrasında Türkiye'nin yardımlarını unutmadıklarını da anlattı. Başkan Zeki Toçoğlu'nun Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildiğini yeni öğrendiğini belirten Bakan Heco, Başkan Toçoğlu'na yeni görevinde başarılar diledi.   

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise, Bosna-Hersek ile gönül bağlarının çok derin olduğunu belirterek "Sizleri şehrimizde görmekten büyük mutluluk duyduk. Bizim Bosna-Hersek ile bağlarımız çok derin. Orada yaşayan kardeşlerimize sevgimizi ve selamlarımızı götürün. Ben Bosna-Hersek'i gezme imkanı yakalamıştım. Gerçekten çok güzel bir yer. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum" dedi.

  Başkan Zeki Toçoğlu, ziyaret vesilesiyle Bosna-Hersek'in efsane cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'i de rahmetle andıklarını dile getirdi. Ziyaretin sonunda Başkan Toçoğlu, Bakan Vahit Heco'ya Sakarya'yı anlatan kitaplar ve büyükşehir amblemli bir saat hediye etti. Bakan Heco ise üzerinde Mostar Köprüsü'nün fotoğrafı olan bir tabloyu Başkan Toçoğlu'na takdim etti.  

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]