Gönlümüzün Yarısı Rumeli, Yarısı Anadolu!

'Sakarya Uluslar arası Balkan Buluşması' için Adapazarı'na Balkan ülkelerinin temsilcileri, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran'ı ziyaret etti. "Gönlümüzün yarısı Rumeli, yarısı da Anadolu sevgisiyle doludur" diyen Başkan Aziz Duran, “Her biriniz Evlad-ı Fatihan olarak bizim Balkanlardaki hatıralarımızsınız. Bize tarihimizi, kültürümüzü hatırlattığınız ve davetimizi kabul edip buralara geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Sakarya Uluslar arası Balkan Buluşması' için Bosna, Arnavutluk, Sancak, Kosova, Makedonya, Bulgaristan ve Yunanistan'dan Adapazarı'na gelen misafirler Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran'ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Aziz Duran, bu yıl ilki gerçekleştirilen Balkan Buluşması'nı gelenekselleştirmeyi düşündüklerini söyleyerek, "Gönlümüzün yarısı Rumeli yarısı da Anadolu sevgisiyle doludur. Düzenlemiş olduğumuz organizasyona güzellik kattınız. Sizleri burada ağırlamak bizleri çok mutlu etti. Her biriniz Evlad-ı Fatihan olarak bizim Balkanlardaki hatıralarımızsınız. Bugün söyleyecek fazla söze gerek yok. Yıllarca konuştuk. Bugün hasret giderme günüdür. Sakarya Uluslar arası Balkan Buluşması'nın bu yıl ilkini gerçekleştiriyoruz. İnşallah bu organizasyonu gelenekselleştireceğiz. Sakarya'da başta Bosna olmak üzere Balkan kökenli binlerce hemşehrimiz var. Sakarya, Rumeli Mozaiğinin güzel bir örneğidir” diye konuştu.

Adapazarı'nda büyük bir misafirperverlikle karşılandıklarını söyleyen Kosova Vustrri Belediye Başkanı Bayram Mulaku, “Bildiğiniz gibi Kosova yeni bağımsızlığını kazanan bir ülke. Kosova'yı ilk tanıyanlardan biri de Türkiye. Türkiye'nin her zaman yanımızda olduğunu bilmek bizlere güç veriyor” dedi.

Böyle bir organizasyona imza attığı için Başkan Aziz Duran'a teşekkür eden Sancak Müftüsü Muammer Zukorliç ise, bu tür programların dostluğu pekiştireceğini söyledi. Kalplerinde Türkiye sevgisinin bambaşka olduğunu ifade eden Zukorliç, “Sancak, Balkanların kalbinde ufak bir bölge. Bizim bir yanımız Bosna'ya, diğer yanımız ise Kosova'ya bağlı. Fakat hepimiz gönülden Türkiye'ye bağlıyız” diye konuştu.

Türkiye'nin Boşnaklara her zaman kucak açtığını söyleyen Bosna Milli Şairi Prof. Dr. Cemalettin Latiç, “Türkiye'nin istikrarlı bir şekilde gelişmesini ilgiyle izliyoruz. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Bildiğiniz gibi Bosna Hersek çok zor günler geçirdi. O zor günlerimizi atlattık çok şükür. Türkiye her zaman bizim yanımızda oldu, biz de her zaman Türkiye'nin yanındayız. Mesela şu an Avrupa Futbol Şampiyonası var. Ülkemde vatandaşlarımız Türk Milli Takımı'nın en büyük destekçisidir” dedi.

Ziyaretin sonunda Başkan Aziz Duran misafirlere plaket ve çeşitli hediyeler takdim ederken, misafirler de ülkelerini simgeleyen çeşitli hediyeleri Başkan Duran'a takdim ettiler.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]