Gökhan Taşdeviren'in cevabını beklediği sorular

MHP Milletvekili Adayı Gökhan Taşdeviren ve İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu Hendek Kazımiye mahallesinde kalabalık vatandaş grubuna hitap ettiler.
 
Buluşma öncesi mahallede taziye ziyaretinde bulunan MHP\'li meclis üyeleri, ilçe başkanı, adayı ve beraberindeki heyet merkez kahvehanesinde vatandaşlarla çay içerek sohbet ettiler.

Kazımiye\'de çalışkan insanların yoğun bir gün sonrasında kendilerini yalnız bırakmadığı için teşekkür ederek konuşmasına başlayan Babaoğlu Kazımiye\'lilerin her zaman desteğini gördüklerini ve bu seçimde MHP\'ye daha büyük bir desteğin göründüğünü söyledi. Tüm adayları sırasıyla vatandaşla buluşturduklarını ifade eden Babaoğlu "Göreceksiniz Sayın Taşdeviren\'de MHP iktidarında size neler yapabileceğimizi, duruşumuzu ve sizin dostunuz, arkadaşınız, kardeşiniz olduğumuzu birazdan ifade edecektir. Kendisini tanıyoruz, biliyoruz, siz de bize itimat etmeye devam edin. Sözü kendisine bırakıyorum, eminim diğer adaylarımız gibi o da Kazımiye\'deki siz değerli hemşerilerimizi hitabıyla doyuracaktır" dedi.

TAŞDEVİREN : SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI KOCA BİR YALANDIR
1915 yılında Osmanlı\'nın beş cephede birden yedi düvele karşı savaştığını anlatan Taşdeviren "24 Nisan\'dan hemen önce Van işgal edilmiş, kadınlara tecavüz edilmiş, toplu katliamlar sıradan olay haline gelmişti. İşte bu şartlarda Ruslarla işbirliği içindeki Ermeniler tehcir edildi. Oysa İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlerde tehcir uygulanmadı. Zira çoğu Ermeni isyana karışmadığı için huzur içinde yaşamlarına devam ediyorlar, cepheye giden müslümanların yerine ticaret yapmaya devam ediyorlardı. Halep\'te büyük bir hastane kurulmuş başına da Ermeni Başhekim Altunyan getirilmişti. Tehcir edilen Osmanlı Ermenilerinin bir kısmı 1921 yılına kadar geri dönmüşler, bir kısmı ABD\'ye göç etmiş, yine büyük bir kısmı Suriye\'ye yerleşmişti. İsterim ki bu anlattıklarımı size devlet büyükleri anlatsın. Sizi psikolojik bir suçluluğa terk etmesinler, boynunuzu bükmesinler. Başınızı kaldırın, sizin dedeleriniz utanılacak bir şey yapmadı" şeklinde konuştu.

HES İÇİN SORULARIMIZ YANIT BEKLİYOR
Sakarya nehrine yapılan HES\'in Kazımiyeli vatandaşların alacağı hizmetten kesilen paralarla yapıldığını ifade eden Taşdeviren "Bu HES kaça mal olmuştur, kaç yılda kendini amorti etmektedir? Elektriği kime kaça satmaktadırlar? Bu sorulara yanıt gelmiyor. Ama Kazımiye\'de "onsekiz" uygulaması yapılırken alel acele kararlar askıya alınıyor, itirazlar ışık hızıyla reddediliyor. Meclis üyelerimiz canla başla milletin hakkını aramak için çalışıyor ama bilgi istediğiniz zaman yine bir ses gelmiyor. Bize güvenin, biz sizi asla aldatmadık, kandırmadık. Bize oyunuz verin, buna değeriz. Bu hesapların hepsini sizin bilginize sunacağız." dedi.

TEKRAR GELİN
Yatsı namazına camiye geçen MHP\'liler cami çıkışında vatandaş tarafından tekrar çaya davet edildiler. Bunun üzerine kahvehanede masalara dağılan Turgut Babaoğlu, Meclis Üyeleri ve Taşdeviren geç saatlere kadar sohbetten sonra Kazımiye\'den mutlu bir şekilde ayrıldılar.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]