Go-kart ölümünün davası görülmeye başlandı

Sakarya’da go-kart pistinde kaşkolunun karting aracının aksına dolanması sonucu başı kopan Tuğba Erdoğan’ın ölümüyle ilgili davanın görülmesine başlandı.

Sakarya\'da 7 Şubat’ta bir alışveriş merkezinin otoparkında bulunan go-kart pistinde kaşkolunun karting aracının aksına dolanması sonucu başı kopan Tuğba Erdoğan’ın ölümüyle ilgili pistin işletmecisi Y.M. ile kardeşi Ö.M., Sakarya 1. Asliye Ceza Mahkemesi\'nde hakim karşısına çıktı.

Duruşmaya, tutuksuz sanıklar ve avukatları Yüksel Genç, üniversiteli kızın babası Süleyman Erdoğan ile avukatları Rıza Saka ve Merve Özen katıldı.

Sanıklardan Ö.M. savunmasında, maktulde ve yanındaki arkadaşlarında kask bulunmadığını ifade ederek Ö.M., "Müştekilerin genellikle kask kullanmayı istememesi sebebiyle ve kaskın sadece çarpma anında koruyucu olması nedeniyle maktulde ve yanındaki arkadaşlarında kask yoktu. Olayın nasıl meydana geldiğini ilk başta anlamadım. Olayda kusurum bulunmamaktadır. Beraatimi istiyorum." dedi.

Sanık Y.M. ise olayın meydana geldiği go-kart işletmesinin ruhsatının kendi üzerinde olduğunu belirtti. İşletmenin başında genellikle ağabeyi Ö.M.\'nin bulunduğunu kaydeden Y.M., savunmasını şöyle sürdürdü: "Başka bir şubemiz bulunduğundan olay günü Gebze\'deydim. Her hangi bir kusurum yoktur. Aldığımız go-kart araçlarının tamir ve bakımı ile ilgili satın aldığımız şirketten eğitim aldık. Fakat buna ilişkin belgemiz yok. Olayın meydana geldiği araçta arıza yoktu. 6 senedir bu işi yapıyorum. Suçlamayı kabul etmiyorum. Beraatimi istiyorum."

Ölen Tuğba\'nın babası Erdoğan da sanıklardan şikâyetçi olduğunu ifade ederek cezalandırılmalarını istedi.

Sanıkların avukatı Yüksel Genç, ölümün meydana gelmesinde tanık olarak ismi geçen A.M.Ö.\'nün maktulün aracına çarpmasının etkili olduğunu öne sürerek, "A.M.Ö.\'nün maktulün aracına çarpması neticesinde kopma meydana gelmiştir. Müvekkilim Ö.M., uzaktan kumanda aleti ile yavaşlayan maktulün aracını durdurup müdahale edebilecekken kaşkolun dolanması ile boynunda gerilme oluşan maktulün aracına arkadan çarpma neticesinde ölüm meydana gelmiştir. Müvekkillerimden Y.M.\'nin olayda hiç bir kusuru yoktur. Zaten olay yerinde değildir. Ö.M., yönünden ise olay yerinde pistin bütün güvenlik önlemleri alınmıştır. Kask ile ilgili olarak her aracın üzerinde uyarı resimleri vardır. Ö.M.\'nin uyarmasına rağmen maktul ve arkadaşları istemediği için kask takılmamıştır." şeklinde savunma yaptı.

Go-Kart pistinde inanılmaz ölüm

Adapazarı ilçesinde 2012 yılının Şubat ayında bindiği go-kart aracında başı koparak hayatını kaybeden Tuğba Erdoğan’ın ölümüyle ilgili davanın ikinci duruşması yapıldı.

Sakarya 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya Tuğba Erdoğan’ın ailesi katılmazken, sanıklar ve sanık avukatı Yüksel Genç katıldı. Duruşma çıkışında açıklamalarda bulunan sanık avukatı Yüksel Genç, olaydan hemen sonra çekilen görüntülere ulaştıklarını ve yeni bir tanığın varlığının tespit edildiğini söyledi.

"
Adaletin sağlanması için bu kişilerin ifade vermeleri gerekiyor"

Genç, “Mevcut dava, Adapazarı Belediyesi yetkilileri hakkında açılan dava ile birleştirildi. Oradaki sanıklara tebligat yapılamadığı için dava ertelendi. Bu arada biz, olaydan hemen sonra çekilen görüntülerde, yeni bir tanık olduğunu gördük. Bu tanığın o görüntülerdeki ifadeleri, bizim iddiamızı güçlendirecek şekilde. Şimdi bu görüntüleri inceleyip o tanığa ulaşmaya çalışacağız. O şahsın kim olduğunu bilmiyoruz. Mahkemeye bir CD sunduk. Savcılık tarafından bir araştırma yapılacak. Bu tanığın haricinde bir tanık daha var ulaşamadığımız. Olay tam da bu şahsın önünde oluyor. Buradan bir kez daha sesleniyorum; bu olayı görenlerin, bilgisi olanların mahkemeye, bize ya da en yakın karakola ulaşarak bilgi vermelerini istiyorum. Bu olayı aydınlatalım. Adaletin sağlanması için bu kişilerin ifade vermeleri gerekiyor” diye konuştu.

Adapazarı’ndaki bir alışveriş merkezinin bahçesinde go-kart pistinde hayatını kaybeden Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümü son sınıf öğrencisi 24 yaşındaki Tuğba Erdoğan, boynundaki kaşkolün go-kart aracının tekerleklerine sıkışması sonucunda başı koparak hayatını kaybetmişti.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]