Go-kart faciasında can veren Tuğba anısına kan bağışı

Şubat ayında, bir AVM’nin go-kart pistinde kafası koparak feci şekilde can veren Sakarya Üniversitesi öğrencisi Tuğba Erdoğan anısına düzenlenen kan bağışı kampanyası ilgi görüyor. Üniversiteli öğrencilerin ve Sakaryalılar\'ın sıraya girdiği kan bağışı kampanyasına Kütahya’dan gelen Tuğba’nın babası Süleyman Erdoğan da katıldı. Organizasyon karşısında duygusal anlar yaşayan Erdoğan da, kan bağışında bulundu.

Sakarya Üniversitesi Kızılay Öğrenci Topluluğu ve Sakarya Kızılay Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Sakarya Üniversitesi Tuğba’yı Anıyor’ isimli kan bağışı kampanyası SAÜ Merkez Kafeterya’da gerçekleştiriliyor.
Kampanyaya Tuğba Erdoğan’ın Kütahya’da yaşayan babası Süleyman Erdoğan da katılarak destek verdi. Baba Erdoğan, kan verebilmek için önce tansiyonun düşürülmesini bekledi. İki dilaltı hapı kullanarak tansiyonu düşürülen baba Erdoğan, kızı adına düzenlenen kan bağışı kampanyasına kan vererek destek oldu. Kan bağışı sırasında konuşan Süleyman Erdoğan büyük kızını da lösemiden kaybettiğini anlatarak şöyle konuştu: “Büyük kızımı lösemiden kaybettim. Onun için çok kan aramıştık. Kanın ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Burada kızım Tuğba’nın adına böylesine bir kampanya düzenlenmesi beni duygulandırdı. Bugün kızımın aramızdan ayrılışının 82’inci günü. Her anımızı onunla yaşamaya devam ediyoruz. Her yerde onun fotoğrafları var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
Kan verenlerden biri olan Sakarya Üniversitesi öğrencisi Ayşen Gülmez ise, “Arkadaşımız kötü bir şekilde hayatını kaybetti çok üzüldük. Onun anısını yaşatmak için buradayız. Sakarya Üniversitesi olarak buradayız” şeklinde konuştu.

Kampanya sonunda Kızılay tarafından bir rekora ulaşılması bekleniyor. Bir günde en çok ünite kanın toplanması için seferber olan Kızılay yetkilileri ve Sakarya Üniversitesi Kızılay gönüllüsü 90 kişi, gece 02.00’de tamamlanması beklenen kan bağışı kampanyasında rekor sayıya ulaşmayı bekliyor.

Kan bağışında bulunanlara çeşitli hediyeler ve yemeğin verildiği programda kan bağışında bulunan herkes Tuğba Erdoğan adına bastırılan dev tişörte imza atıyor.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]