Girişimcilik sertifikalarını törenle aldılar

İŞKUR ve SATSO\'nun girişimci adayları törenle sertifikalarını aldılar.

Girişimci adayları için, Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) arasında 2014 yılı için 500 kişiye Girişimcilik eğitimi verilmesi kararlaştırılmıştı. SATSO’ da düzenlenen Girişimcilik eğitimleri ile bugüne kadar 375 kişi Girişimci sertifikası almaya hak kazandı. Diğer taraftan Girişimcilik eğitimlerine katılan 50 Girişimci adayına da SATSO’da düzenlenen törenle belgeleri verildi. Belge almaya hak kazanan Girişimci adayları KOSGEB’ in yeni Girişimci desteğinden istifade edebileceklerdir. Ayrıca törende Girişimci adaylarına, başarılı örnek Girişimciler ve Üniversite Akademisyenleri tarafından yeni ve sürdürülebilir işlerin oluşturulması ve tecrübe paylaşımı konusunda seminer verilmiştir.

Düzenlenen sertifika töreninde konuşan Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin KAYA Girişimci adaylarının eğitim programları ile sayısının artırılması yanında istihdamın olduğu her alanda eğitim programı düzenlediklerini, girişimci sayısının arttırılması yanında nitelikli işgücünün yetiştirilmesine de destek sağladıklarını ifade etmiştir. İş fikri olup ilave istihdama katkı sunacak olan Girişimci adaylarını devam etmekte olan Girişimcilik eğitim programlarına katılmaya davet etti.

Sakarya KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü İsmet YILMAZ KOSGEB’ in yeni teşviklerinden de bahsederek iş planı hazırlamasının önemli olduğunu bu konuda da kendilerine yardımcı olmaya hazır olduklarını ifade ederek belge almaya hak kazanan Girişimci adaylarını tebrik etti.

SATSO Başkanı Mahmut KÖSEMUSUL ise Sakarya’ nın büyüdüğünü ve geliştiğini, önümüzdeki yıllarda bu büyüme ve gelişmenin daha hızlı olacağını belirterek, Sakarya iş dünyası ve SATSO olarak yeni Girişimcilere kapılarının her zaman açık olduğunu ve onları destekleyeceklerini belirtti. 2014 yılında 500 kişiye girişimcilik eğitiminin verilmesinin planlanmış olduğunu, programlara olan yoğun ilgi nedeniyle yıl sonu gelmeden eğitimlerin tamamlanma noktasına gelmesinden dolayı duymuş olduğu mutluluğu ifade etti. Sakarya ya yeni girişimci ve yatırımcıların gelmesi ve tabiat harikası olan Sakarya nın doğal bütünlüğünün korunarak gelişmesi için her türlü gayreti gösterdiklerini belirtti.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]