Girişimcilik eğitiminde 8. dönem başlıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) işbirliği ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nde 8’inci dönem başlıyor.

Sakarya Girişimci Oluyor Projesi kapsamında 2012 yılından bu yana 7 program gerçekleştirildiğini belirten Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Türker Vardar, 8’inci dönem için ön başvuru işlemlerinin başladığını duyurdu. Vardar, “Geride bıraktığımız 7 dönemde şehrimizin girişimci yetiştirme kapasitesine yönelik önemli adımlar attık. İnşallah 8’inci dönem ile birlikte yeni girişimcilerimizin önünü açacak bir eğitim programı gerçekleştireceğiz. Tüm girişimci adaylarını programımıza davet ediyoruz” diye konuştu.

Gerçekleştirilecek program ile ilgili detayları da açıklayan Vardar, “Ücretsiz olarak düzenlenecek 70 saatlik eğitimin ardından sertifika almaya hak kazanan girişimciler, 30 bin TL hibe desteği alabilecek. İşlerini kurduktan 1 yıl sonra, 2 yılı ödemesiz olmak üzere 36 ay vade ile faizsiz 70 bin TL kredi kullanabilme hakkına da sahip olacak. Büyükşehir Belediyesi kurumsal internet sayfası www.sakarya.bel.tr adresinde devam eden ön kayıt sonrası 8 Ekim Çarşamba günü eğitimlerimiz başlayacak. Tüm girişimci adaylarımızı programımıza bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]