Girişimciler bu eğitimle kendi işini kuracak

TÜMSİAD – İŞKUR Protokolü kapsamında TÜMSİAD Sakarya Şubesinde düzenlenen girişimcilik eğitimlerine yoğun katılım oldu.

Kendi işini kurmak isteyen genç girişimciler oluşturacakları iş planı ile KOSGEB’in 30 bini hibe, 70 bini faizsiz olmak üzere kredi desteklerinden yararlanabilecek.

TÜMSİAD Sakarya Şubesin\'de düzenlenen girişimcilik eğitimleri programına katılan TÜMSİAD Şube Başkanı Murat Kesik, İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya, KOSGEB Kobi Uzmanı Arif Ercan; TÜMSİAD Şube Başkan Yardımcısı Ahmet Ölmez, iş kurmak isteyen genç girişimcilere iş hayatıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Girişimcilik eğitimleri eğitmen Mehmet Beşir Doğrusever ve Mehmet Fatih Dinçer tarafından verildi.

375 kişiye eğitim

Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya, İŞKUR’un girişimcilik eğitimlerine olan yoğun müracaat nedeniyle daha fazla girişimci adayına eğitim vererek iş kurmalarını sağlamak için TÜMSİAD ile 100 kişilik ilave girişimcilik eğitimi düzenlediklerini, böylece 2013 yılı sonu itibariyle 375 kişiye eğitim verilmiş olacağını ifade etti.

2023 hedefi

KOSGEB kobi uzmanı Arif Ercan ise, KOSGEB’in teşviklerinden faydalanmanın çok zor olmadığını, girişimcilik sertifikası sahibi olan ve özellikle ithal edilen ürünlere alternatif ürün üretme ya da geliştirme fikri olan girişimcilerin her türlü destekten kolaylıkla faydalanabileceğini ifade etti. TÜMSİAD Şube Başkanı Murat Kesik, İŞKUR ve KOSGEB ile ortaklaşa yapılan girişimcilik eğitimlerinin kendi işinin patronu, iş adamı ya da iş kadını olmak isteyen gençlerimiz için büyük fırsat olduğunu belirterek; ülkemizin 2023 hedefi için genç girişimcilere ihtiyacı var. Dedi.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]