Gezi Parkı eyleminde Alperenler yer almadı

Büyük Birlik Partisi Sakarya İl Teşkilatı, Gezi Parkı gösterileriyle ilgili basın açıklaması yaptı.

Taksim Gezi Parkı Eylemlerinin Türkiye\'nin çeşitli illerine dağılmasıyla ilgili olarak bir basın açıklaması yapan Büyük Birlik Partisi Sakarya İl Başkanı Ahmet Bayrak şunları söyledi:

\'\'Değerli basın mensupları, saygıdeğer Sakarya’lılar, geçtiğimiz günlerde Taksim’de başlayıp Türkiye’nin çeşitli yerlerinde ve ilimizde de halen devam eden gösteriler teşkilatımızca dikkatle takip edilmektedir.

Bu eylemlerin marjinal örgütler ve bölücülerin organize provakasyonu ve bazı siyasilerin desteği ile başladığı kanaatindeyiz. Çözüm süreci denen sürece aracılık eden birçok hainin de olduğu fotografta, Büyük Birlik Partisi Teşkilatları ve Alperenler elbette yer almamıştır. Bu provakasyonun altında birlik ve beraberliğimize büyük bir darbe vurma çabası yer almaktadır. Büyük Birlik Partisi teşkilatları olarak arkasında milli menfaat olmayan hiçbir hareket ve eylemin ardında olmadık, asla olmayacağız.

Eylemlerin hala devam etmesi, sürecin iyi yönetilememesi ve istişare mekanizmasının çalıştırılamamasından kaynaklanmaktadır. Siyasetçilerimize düşen bu durumda güvenin tekrar tesis edilmesidir. Büyük Birlik Partisi olarak eylemlerde günlerdir orantısız güç kullandığı iddia edilen, olayların daha da büyümesini önleyen ve bu süreçte çeşitli saldırılara uğrayan emniyet güçlerimizin de yıpratıldığını düşünmekteyiz.

Sokaklarda eylemlere katılan gençlerden, zamanlarını kavga için değil barış ve huzur için harcamalarını istiyoruz. Bu gençlerin anne ve babalarını da geçmişte yaşamış olduğumuz acıların tekrarlanmasını önlemek için insiyatif almaya davet ediyoruz. Ayrıca eylemcileri yapmış oldukları protestolarda başkalarına zarar vermemeye özen göstermeye davet ediyoruz. Protestoların artık sonlandırılmasını, hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye tüm tarafların inanması gerektiğini vurguluyoruz. Demokrasinin en önemli unsurunun seçim olduğunu hatırlatıyor ve herkesi günü ve zamanı geldiğinde sandıkta söz söylemeye davet ediyoruz.

Büyük Birlik Partisi olarak seçilerek gelen hiçbir iradenin demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan sandık dışında daha önceden de yaşanmış metotlarla saf dışı edilemeyeceği kanaatindeyiz. Onun için tüm siyasi aktörleri üzerlerine düşen itidali kamuoyu ile paylaşmasını talep ediyor. Herkesi Türkiye’ye sahip çıkmaya davet ediyoruz.\'\'

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]