Geyve'li profesöre büyük ödül

Konya Selçuk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinde görevli Geyveli Prof.Dr. İlhami Çelik, 2015 Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA), Bilimsel Telif ve Çeviri Eser Programı (TEÇEP) ödülünü aldı.

2015 Yılı Türkiye Bilimler Akademisi Ödülleri, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törende sahiplerine verildi.

Türkiye Bilimler Akademisi’nin (TÜBA) bilim insanlarını teşvik ve takdir misyonu kapsamında uluslararası düzeyde ihdas edilen TÜBA Akademi Ödülleri sahiplerini buldu.

Fen ve Mühendislik Bilimleri, Sağlık ve Yaşam Bilimleri ve Sosyal ve Beşeri Bilimler olmak üzere üç kategoride ve her kategoride bir ödülden oluşan ve bütün bilim insanlarına açık olan TÜBA Akademi Ödülleri’ni almaya bu yıl; Fen ve Mühendislik Bilimleri kategorisinde Linz Johannes Kepler Üniversitesi (Avusturya) Öğretim Üyesi Niyazi Serdar Sarıçiftçi, Sağlık ve Yaşam Bilimleri kategorisinde Toronto Üniversitesi (Kanada) Öğretim Üyesi ve Ağa Han Üniversitesi (Pakistan) Kadın ve Çocuk Sağlığı Mükemmeliyet Merkezi Direktörü Zulfiqar Ahmad Bhutta, Sosyal ve Beşeri Bilimler kategorisinde ise İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Mehmet Genç hak kazandı ve Akademi Madalyası’nın ve 30 bin doların sahibi oldu.

Ödülü Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi

Prof.Dr. İlhami Çelik ve Doç. Dr. Yasemin Öznurlu’nun ödülü Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edildi.
 
Çelik törene katılamadı
 
Prof.Dr. İlhami Çelik, babasının rahatsızlığından dolayı törene katılamadı.

Kaynak:geyvemedya.com
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]