Geyveli hanımlarının kış hazırlıkları başladı

Geyve ve köylerinde hanımların Ramazandı, bayramdı derken  şimdide kış hazırlıkları başladı…

Büyük şehirlerde nerede ise unutulan kış hazırlıkları eskisi kadar olmasa da Geyve ve köylerinde devam ettirilmeye çalışılıyor. Mahalledeki tüm kadınların birleşerek kışlık ihtiyaçlarını karşılama mahiyetinde olan bu hazırlık hem ihtiyaçların giderilmesine vesile olurken hem de hanımlar arasındaki sohbet, dostluk ve diyaloğun artmasına vesile oluyor.

Ramazan bayramına özel hazırlanan yufkalardan sonra hanımların kış telaşesi erken başladı. Hanımlar ellerindeki mahareti konuşturarak kışlık makarma, tarhana, salça ve marmelat vb. ihtiyaçlarını gidermeye başladı.

Yapım aşaması zahmetli de olsa sofraya geldiğinde  ayrı bir tadı olan ev yapımı tarhana ve makarna yaptıklarını söyleyen Merve Gülpek: “Bu iş için evimizin önünde toplanarak kışlık veya diğer ihtiyaçlarımızı gidermeye çalışıyoruz. Çalışma esnasında oluşan yorgunluğumuzu ise \'Gülü seven dikenine katlanır\' misali katlanıyoruz. Böyle güzelliklerin oluşması için bu zahmetleri görmek ve yaşamak da ayrı bir güzellik, yaptığımız sohbet ve diğer yapılan hamur işlerini gördükçe zaten atmış oluyoruz” dedi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]