Geyve'de orman yangını çıktı

Geyve ilçesinde makilik alanda çıkan orman rüzgarın etkisiyle yayılan yangında havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Edinilen bilgiye göre, Geyve ilçesine bağlı Dereköy mevkiinde makilik alanda başlayan orman yangını rüzgarın etkisiyle büyümeye devam ediyor. Dereköy’den başlayan ve Akaya köyüne doğru ilerleyen orman yangınına 2 adet yangın söndürme helikopteri ve çok sayıda yangın söndürme aracı ile müdahalede bulunuluyor. Köylerin boşaltıldığı yangında, söndürme çalışmaları şiddetli rüzgar nedeniyle güçlükle sürdürülüyor.
Geyve ilçesi Alifuatpaşa beldesi Epçeler köyü civarında çıkan orman yangını devam ediyor. Civarda bulunan köy evlerini de tehdit eden yangında arı kovanları da alevlere teslim oldu. İki köy tedbir amaçlı boşaltıldı.

Yangına Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ile Bursa’dan gelen iki yangın söndürme helikopterle havadan ve karadan müdahale edildi. Ancak rüzgarın etkisi ve arazinin sarp olması sebebiyle yangın kontrol altına alınamadı. Yangında şu ana kadar 40 hektar ormanlık alan zarar görürken, çok sayıda arı kovanı da yangına teslim oldu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ile Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler yangını kontrol altına almaya çalışıyor. Havanın kararmasıyla birlikte helikopterler söndürme çalışmasına ara verdi. Yangına müdahale eden Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü görevlileri, rüzgarın etkisiyle yangının geniş bir alana yayıldığını belirterek, "Çıkış sebebi olarak aşağıda şantiye çalışması var. Veya elektrik kablolarında kopukluk var. Ondan olabilir." dedi.

Öte yandan köylüler ekiplerin yetersiz olması sebebiyle yetkililere tepki gösterdi. Yangın henüz kontrol altına alınamadı.
Sakarya'nın Geyve İlçesi Alifuatpaşa Beldesi Epçeler Köyü civarında makilik alanda çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Yangının civarda bulunan köylere sıçramadan söndürülmesi derin bir nefes aldırdı.

Sakarya Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz, yangının kontrol altına alındığını belirtti. 10 arazöz, iki yangın söndürme helikopteri ve 200 kişiden oluşan ekiple soğutma çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Türkyılmaz, “Yangın dün akşama doğru başladı. Hemen müdahale ettik. Rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Neyse ki yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları sürüyor." dedi.

Yangının çıkış sebebinin araştırıldığını vurgulayan Türkyılmaz, şu an için civar köylerin tehdit altında bulunmadığını sözlerine ekledi.
Sakarya’nın Geyve ilçesinde çıkan ve 40 hektarlık ormanlık alanı küle döndüren yangın nedeniyle tahliye edilen 2 köyün sakinleri evlerine döndü.

Geyve ilçesine bağlı Dereköy ve Akkaya köylerinin de içinde bulunduğu ormanlık alanda çıkan yangın nedeniyle 2 köyde yaşayan vatandaşlar tahliye edilmişti. Dün gece geç saatlere kadar devam eden ve yaklaşık 40 hektarlık alanı küle döndüren orman yangını sonrası soğutma işlemleri de tamamlandı. Dereköy Muhtarı Mehmet Tufan yangının tamamen söndürüldüğünü ve evlerinden tahliye edilen vatandaşların da evlerine geri döndüğünü ifade ederek yangın sonrası ortaya çıkan zararı tespit etmeye çalıştıklarını kaydetti.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]