Geyve'de hayvan pazarı kapatıldı

Hayvancılıkta, yeni tespit edilen "Asya-1 virüsü" ya da "Nepal şapı" olarak adlandırılan yeni tip şap hastalığı Sakarya'da 4 ilçede ortaya çıkmıştı. Son olarak Geyve ilçesi’nde bulunan hayvan pazarı, bazı hayvanlarda şap hastalığı görülmesi üzerine ikinci bir emre kadar kapatıldı.

Geyvemedya.com'da yer alan habere göre, Pazar yerinin kapatıldığı belediye hoparlörlerinden yapılan anonslar ile besicilere duyuruldu.

Geyve Belediyesi hoparlörlerinden yapılan anonsta; “İlçemizde bazı hayvanlarda şap hastalığının görüldüğü tespit edilmesi üzerine önlem olarak Geyve Hayvan Pazarı’nın ikinci bir emre kadar kapatılmasına karar verilmiştir”ifadeleri yer aldı.

Yeni tespit edilen "Asya-1 virüsü" ya da "Nepal şapı" olarak adlandırılan yeni tip şap hastalığı Sakarya'da da görülmüştü. Bu güne kadar görülen tiplerine göre ölüm oranı daha yüksek olan yeni virüs, şehirde Karapürçek, Akyazı,Taraklı ve Adapazarı ilçelerinde de görülmüştü.

İlk Van'da görüldü


Yeni virüsü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, geçen hafta yaptığı açıklamayla duyurmuştu. Bakan Çelik, şap hastalığına ilişkin şimdiye kadar Türkiye'de görülmeyen yeni tip bir virüsün 29 Eylül 2015 tarihinde ilk kez Van'da tespit edildiğini açıklamıştı.

Hayvanları mutlaka aşılatın


Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, mihrak bölgelerinden başlamak üzere il genelinde yeni tip virüse karşı Şap aşılama çalışmalarına başlandığı bildirmişti. Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, yeni virüse karşı hayvanların mutlaka aşılanması gerektiğini söylemişti.

'Ölümcül virüs alarmı'

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]