GEPS meslek kursları SAÜ Kampüsü'nde başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteği ile finanse edilen ve yürütücülüğü Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Teknoloji Fakültesi tarafından yapılan “Gençlikte Pozitif Sinerji ve İstihdam Hareketi (GEPS)” projesi kapsamında beş farklı alanda meslek kursları kampüste başladı.

Proje koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık yaptığı açıklamada, “Meslek kursları kapsamında 16- 24 yaş arası gençlere SAÜ Merkez Kampüsünde öğretim elemanları tarafından Bilgisayarlı Otomobil Arıza Teşhis ve Bakımı, Robot Programlama ve Tasarımı, PLC Programlama ve Endüstriyel Kontrol, Uygulamalı CNC Programlama ve Bilgisayar Destekli 3D Tasarım kursları verilmektedir” dedi. Ayrıca bu eğitimlerin yanısıra kurslara katılan gençlerin moral motivasyonunu artırmak için çeşitli sosyal etkinlikler ve piknik organizasyonlarının da düzenlendiğini belirtti.

Mesleki eğitimlerin ardından katılımcılar, SAÜ Bilim ve Teknoloji Topluluğu üyelerinden oluşan gönüllülerin desteğiyle çeşitli proje çalışmaları yaparak, GEPS Projesi sonunda düzenlenecek olan Bilim Şenliğinde çalışmaları dereceye giren ekiplere ödüller verilip ve eğitimlerde yer alan bütün katılımcılara sertifikaları takdim edilecek.

GEPS projesi kapsamında daha önce kişisel gelişime yönelik Diksiyon ve Hitabet, Mülakat Teknikleri ve Özgeçmiş Hazırlama, Ofis Programları, Pratik İngilizce, Telefonda Konuşma Becerileri, İşyeri Çalışma Yönetimi ve Öfke Kontrol, Satış ve Pazarlama eğitimleri gerçekleştirilmişti. Katılımcıların KOSGEB’den 30 bin TL’ye kadar hibe desteği almalarına imkan sağlayan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi de başarı ile tamamlandı. Milli ve manevi değerlerin kazanılması adına Çanakkale gezisinin de organize edildiği proje kapsamında İstanbul kültür gezisi organizasyonu da gerçekleştirilecek.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]