Genel Sekter Sağlam basınla tanıştı

Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekteri Doç Dr. Hasan Sağlam basınla tanışma toplantısı gerçekleştirdi.

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan Doç Dr. Sağlam, “Ben yaklaşık 20 yıldır buradayım. Belki her aileden ve binlerce kişiyi tedavi ettim. Sakarya’nın en uç noktalarına gittiğim zaman tedavi ettiğim kişileri görünce beni mutlu ediyor. Bizler bu bayrağı devir aldık ve ileri taşımaya çalışacağız. Tabiki sorun dediğiniz şeyi çözmeye çalışıyoruz. İşleyen bir sistem var tabi. Ama yeni çıkan sorunlar bizler tarafından değerlendirilip yeni duruma adapte olma çalışacağız. Tek başına bu işi yapma ihtimalimiz yok. Bu bir ekip işidir. Herkesi ilgilendiren bir durum. Tabiki yapacağımız işin eksikliği olacaktır. Biz onları düzeltmeye çabalayacağız. Maksadımız eksiğimizi gidermek ve daha iyi hizmet sunmak. Daha iyiler yapılabilecek duruma gelmek amacımız” dedi.

"
Yoğun bakımımız az değil"

Yoğun bakım sıkıntısı hakkında bilgi veren Sağlam, “Yoğum bakımda biz aslında çok geri değiliz. Sakarya olarak 189 yoğun bakımımız var. Bu çok düşük bir rakam değil. 10 tane daha olsa İngiltere’nin varmak istediği hedef noktasına varacağız. Bizde sıkıntı yaratan başka bir şey var. Ama sıkıntı varsa biz de çözüm olacağız. İhtiyaç varsa onu ortadan kaldırmak içinde çalışıyoruz. Temmuz itibariyle 2014 hedefimizi aşmış bulunmaktayız. Aştık ama sorun çözüldü mü çözülmedi. Yoğun bakımla ilgili hızlıca hem özelde olsun hem bizde çaba var. Diyelim ki bu yoğun bakım sayısını 250 çıkarsanız da sorun bitmeyecektir. Bu şehirde sevklere baktığızda yüzde 55’inin yoğun bakımdan kaynaklandığını görüyoruz. Yoğun bakımımız az değil. Vatandaşın hizmet algısında bir değişiklik var. Vatandaşın sağlıkla ilgili algısı değişti. Bu güzel bir şeydir. Bu yoğun bakımla ilgili çok iyi bir rakamımız var. Çalışmalarını sürdürdüğümüz yoğun bakımlarımız var. 200’ü geçeceğiz yakın zamanda” diye konuştu.

Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi hakkında bilgiler veren Sağlam, “Bu yer Sağlık Bakanlığı\'na ait bir yer değil idi. Şu mevcut hastanemizin Orman Bölge Müdürlüğü\'nden alınmasıyla ilgili epeyi sıkıntılar yaşandı. Hatta Orman Genel Müdürü bu hastanenin yerinin buraya tahsis edilmesiyle ilgili 7 yıl yargılanmış. Bunun yerine OGM verdiğimiz daha az yer verdik. Hepsi devletin malı hepsi vatandaşımız için kullanılacak. Yeni alınacak yer daha var. Biraz daha ormanın içine girmiş durumdayız. O yerle ilgili o yer tamam sizindir denmesini bekliyoruz. Ormandan çıkacak izin konusuyla ilgili bir bekleme oldu. Bundan sonrası ihaleye kaldı. Burada 200 yataklı bir hastanenin ihalesi bu ay veya gelecek ay olabilir” ifadelerini kullandı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]