"Gençlerle Geleceğe Yürüyüş" Projesi

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), Gençlik ve Spor Bakanlığı\'nın "Gençlik Projeleri Destek Programları" kapsamında "Gençlerle Geleceğe Yürüyüş" projesini başlatıyor.

SAÜ Sosyal Hizmet Öğrenci Topluluğu Akademik Başkanı ve Proje Koordinatörü Doç. Dr. Yusuf Genç, projenin amacının, Sakarya’da eğitim sürecindeki dezavantajlı ve sorunlu gençleri, eğitim ve spor yoluyla zararlı alışkanlıklardan korumak olduğunu söyledi.

Proje amaçlarından birinin de genç bireylerin, sosyal, kültürel ve bilimsel aktiviteler yoluyla da eğitim sürecine ve hayata katılımlarını artırmak olduğunu belirten Genç, "Onları algı düzeyi yüksek bireyler ile kaynaştırıp sosyal alana dahil etmek, uyum ve gelişim süreçlerini sağlıklı sürdürmek ve sosyal bir birey haline getirmektir” dedi. 

Farklı alanlarda da etkinlikler düzenleyeceklerini dile getiren Genç, “Dezavantajlı gençler ve ailelerine proje kapsamında ortaya konulacak etkinlikler ve eğitimlerle daha iyi koşullar sunmak, sorumluluk duygularını geliştirmek, zekalarını daha aktif kullanmalarına rehberlik etmek ve toplumsal aidiyet duygularını güçlendirecek faaliyetlerde bulunmak, teknoloji ve madde bağımlılığı gibi gençleri olumsuz etkileyen faktörlerin bu tür etkinliklerle farkına varmalarını sağlamak olacak” diye konuştu.

Genç, proje kapsamında öğrencilere ve ailelerine yönelik etkinliklerin düzenleneceğini ifade ederek “Ailelere yönelik olarak ergen iletişimi, sosyal sorumluluk, madde bağımlılığıyla mücadele ve madde bağımlılığına karşı farkındalık, teknolojinin aşırı kullanımı ve zararları; öğrencilere yönelik olarak da madde bağımlılığıyla mücadele, teknolojinin aşırı kullanımı ve zararları, değerler eğitimi, stres yönetimi, başarılı olmanın yolları konulu eğitim ve seminerler düzenleyeceğiz” şeklinde konuştu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]