Gençler Türkiye Kürek Şampiyonası'nın ilk etabı ertelendi

Gençler Türkiye Kürek Şampiyonası\'nın ilk etabı, Sapanca Gölü\'ndeki hava muhalefeti nedeniyle ertelendi.

Kürek Federasyonu Başkan Yardımcısı Ozan Bayülken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonanın gelecek hafta sonuna ertelendiğini söyledi.

Bayülken, şampiyonaya 18 kulüp ve 200 sporcunun katıldığını belirterek, "Takımlar, Türkiye\'nin çeşitli yerlerinden geliyorlar. Bütün masraflar boşa gitmiş durumda. Poyrazın esmesi, bütün yarışların iptaline sebep oldu" diye konuştu.

Bayülken, yabancı ülkelerdeki kürek ve kano yarışlarının kanal parkurlarında yapıldığına dikkati çekerek, Türkiye\'de ise böyle bir imkan bulunmadığı için göllerde yapıldığını dile getirdi.

Küreğin olimpiyatlarda en çok madalya veren spor dalı olduğunu kaydeden Bayülken;

"Kanal Parkuru Projesi, Adapazarı\'nda hazırlandı. Bildiğim kadarıyla gerekli onaylar çıktı. Kanal parkurunu bitirdiğimiz zaman uluslararası müsabakaları Türkiye\'ye çekme şansımız, olimpiyatlarda kürek sporunda madalyalar kazanacağımıza canıgönülden inanıyorum" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Kürek Şube Kaptanı Çağlar Özdemir de 3 günden beri havanın düzelmesini beklediklerini dile getirerek, "Doğa sporları yaptığımız için bu eziyeti çok çekiyoruz ama bunun çözümü de var. Rüzgara kapalı kanal parkurumuz olsa problem yok. Artık 2014 yılında Türkiye\'nin, İstanbul\'un bir parkura ihtiyacı var. Türkiye\'ye parkur kazandırsınlar da kürek sporu, bu eziyetten kurtulsun. Daha büyük adımlar atsın. Ondan sonra ortaya başarılar çıkmıyorsa o zaman hesabını verelim" ifadesini kullandı.

Özdemir, yarış parkurları olduğu takdirde daha iyi sporcu yetiştireceklerini savunarak, "En yakın tarihte Mollaköy\'de Kanal Parkuru Projesi var. Ne kadar çabuk hayata geçirilirse Türk sporu için o kadar iyi olacaktır" diye konuştu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]