Gençler, Sigaranın Zararları Konusunda Bilinçlendiriliyor

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tütün Kontrolü Koordinasyon Kurulu, gençleri sigaradan uzak tutmak için ilginç bir yöntem uyguluyor. 'Bağımlı Olma-Özgür Ol' projesi kapsamında gençler yarışma ve müzikle sigaranın zararına karşı bilinçlendiriliyor.

SAÜ, Tütün Kontrolü Koordinasyon Kurulu Başkanı Yard. Doç. Dr. Pınar Pazarlı, eğlenerek bilinçlendirme yönteminin gençler üzerinde oldukça etkili olduğunu söyledi. SAÜ Rock Kulübü 'Bağımlı Olma-Özgür Ol' projesi kapsamında jazz, klasik, rock, heavy metal gibi konserler düzenliyor. 'Müzik Hayattır, Sigara Onu Senden Alır' temasıyla düzenlenen konserde, sigara karşıtı mesajlar veriliyor. Sigarasız bir hayatın öneminin vurgulandığı konser ve yarışmalar, gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Konserlerin jazz ve klasik müzik bölümündeki sloganlarda ölümlerin çoğunluğunun sigara nedeniyle olduğu ve sigaradan ölen insan sayısının soykırımdan daha fazla olduğu vurgulanıyor. Rock konsepti içinse 'Sigara içmek özgürlük değildir, asıl özgürlük bağımlı olmamaktır" sloganı paylaşılıyor.

SAÜ Rock Kulübü Öğrenci Başkanı Özgür Adem Işıklı, sigarasız bir dünya için ortak bilinç oluşturan bu konserleri düzenlediklerini belirtti. Işıklı "Bir çok hastalığın ve ölümün sebebi olan sigaranın zararlarıyla ilgili bilgi vermek adına bu konser çok büyük bir fırsat olmuştur. Gençlerle böyle eğlenceli bir platformda buluşarak müzik aracılığıyla sigarasız bir dünyanın ne kadar önemli olduğunu aktardık. Konser boyunca da aldığımız güzel tepkiler, genç arkadaşlarımızın bu konuya karşı ne kadar duyarlı olduklarını gösterdi." diye konuştu.

Sakarya Üniversitesi Tütün Kontrolü Koordinasyon Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Pınar Pazarlı ise gençlerin sigara içmeye yatkın olduğu dolayısıyla bu konuda ne kadar erken bilinçlendirme yapılırsa o kadar verimli sonuçlar alınacağını söyledi. Pazarlı şu bilgileri verdi: "Konser boyunca verilen sloganlarla desteklenmesi çok etkili oldu. Çünkü her 6 saniyede 1 kişi sigaradan ölmektedir. Pasif içicilerin de bir o kadar aynı zararla karşı karşıya olduğu açıktır. 19 Temmuz'da ikinci evresi yürürlüğe girecek sigara yasasıyla da çok daha sağlıklı ve bilinçli bir toplum oluşacağına inanıyoruz. Mesajlarımızı gençleri sıkmadan ve eğlenceli bir şekilde paylaşmak için bu konserden daha doğru bir araç olamazdı. Bu yöntem gençler üzerinde oldukça etkili oluyor."

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]