Genç MÜSİAD Kutlu Doğum'u Kutladı

MÜSİAD Gençlik Kurulu Sakarya Şubesi; Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle; “Asr-ı Saadetten Bilişim Çağına” konulu bir program düzenledi.

KATILIM

Ahmet Akkoç ilköğretim Okulu Salonu’nda gerçekleşen ve Esen Turan’ın sunuculuğunu üstlendiği programa; Münib Engin Noyan konuşmacı olarak katıldı. Çok sayıda davetlinin iştirak ettiği programı izleyenler arasında; MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Mehmet Aracı, Gençlik Kurulu Başkanı Cemal Bolat, İşadamı Nemci İbil’de yer aldı.




ŞEREF

MÜSİAD Gençlik Kurulu Sakarya Şubesi tarafından düzenlenen programda konuşan Münib Engin Noyan; Peygamberimiz Hz. Muhammed’in sünneti ve ümmetine olan sevgisinden bahsederek, Müslümanların son peygamberin adıyla şereflendirilmiş bir ümmet olduğunu ifade etti. 2008 yılının, Hicretin 1429’uncı yılına tekabül ettiğini dile getiren Engin Noyan, günümüzde imkânı olan herkesin kutsal topraklara Umre ve Hacca mutlaka gitmesi ve oraları anlayarak ziyaret etmesi gerektiğini, söyledi.




HİCRET


Günümüz Müslümanların Kur’an ve Sünnet’e yabancılaştığına dikkat çeken Engin Noyan; “Toplum, Kur’an-ı Kerim’in ve Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) verdiği bilgileri anlamayacak duruma gelmiştir. Kur’an-ı Kerim anlayarak okunmalı ve o çok iyi bilinmelidir. Çünkü Kuran-ı Kerim’de her şey açıkça belirtilmiştir” dedi. Medeniyet isminin Medine’den geldiğini, Hicret’in ise terk etmek demek olduğunu belirten Engin Noyan; “Peygamberimiz Mekke’den Medine’ye giderken oraya bir daha dönmemek üzere terk etmiştir” diye konuştu.




Peygamberimiz Hz. Muhammed’
in bahsettiği mühmin ve muhmine topluluğunun günümüz Müslümanları olduğunu ifade eden Münib Engin Noyan; “ O, yumuşak sözlü, aile ilişkileri kuvvetli bir peygamberdi. O, ashabına bir şeyler anlatmak ve dini anlatmak için, ashabının her zaman kendisine soru sormasını beklerdi. Ashabı ona ‘görmediğin insanlara neden ümmetim diyorsun’ sorusuna ‘çünkü onlar benim kardeşim’ diye cevap veriyordu” dedi. Noyan konuşmasının sonunda, herkesin birbirlerine peygamberin kardeşi gibi davranması gerektiğini söyledi.

16 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]