Genç kızı zorla alıkoyan sanığa hapis cezası

Sakarya\'da kendisini polis gibi tanıtarak 16 yaşındaki genç kızı, cinsel amaçlı alıkoyduğu öne sürülen sanık 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yeni Yerleşim Bölgesi Karaman\'da 8 Kasım 2011\'de meydana gelen olayda, iddiaya göre, S.S.(37), bir parkta araç içinde oturan 16 yaşındaki kız ile erkek arkadaşının yanına gelerek kendini polis olarak tanıttı. S.S., araçtan indirdiği genç kız ile arkadaşına polisin gelerek kendilerini götüreceğini söyledi. Korkan genç kız kaçmaya başladı. Genç kızı takip ederek yakalayan S.S., genç kızı kolundan tutarak ormanlık alana götürdü. Genç kızı bir süre ormanlık alanda tutan S.S., daha sonra genç kızı yaşananları kimseye anlatmamasını söyleyerek serbest bıraktı.

Suçlamaları kabul etmedi

Genç kızın yaşananları anlattığı ailesi şikayetçi oldu. Polis, şüpheli S.S\'yi gözaltına aldı. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan şüpheli hakkında \'kamu görevini usulsüz olarak üstlenme\' ve \'hile ile çocuğu cinsel amaçla hürriyetinden yoksun bırakma\' suçlamalarıyla Sakarya 3. Asliye Ceza Mahkemesi\'nde dava açıldı. Davanın karar duruşmasında başka bir suçtan tutuklu bulunan S.S., suçlamaları kabul etmedi. Olayda polisin komplosu olduğunu öne süren S.S, suçsuz olduğunu ileri sürerek beraatini istedi.

13 yıl hapis cezası

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanığın suçları işlediğinin mağdurun anlatımı, mağdurun anlatımını doğrulayan tanık beyanları, mağdur ve tanığın faili tereddütsüz şekilde teşhis etmesi sonucunda anlaşıldığını kaydetti. Mahkeme, S.S\'yi \'kamu görevini usulsüz olarak üstlenme\' suçundan 1 yıl, hile ile \'çocuğu cinsel amaçla hürriyetinden yoksun bırakma\' suçundan ise 12 yıl olmak üzere toplam 13 yıl hapis cezasına çarptırdı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]