Genç: "Kanunsuz iş yapmam!"

Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç katıldığı radyo programında “Söğütlü’de kaçak yapılaşmaya izin vermem!” dedi. 89.3 Radyo Net’de Hülya Sürücü ile Detay Programı’na konuk olan Genç, “Halkım beni kanunlara uygun iş yapayım diye seçti. Kanunsuz iş yapmam” şeklinde konuştu.

Hüseyin Genç ayrıca hedefinin Söğütlü’yü şehre dönüştürmek olduğunu ve imar düzenlemelerinin buna yönelik gerçekleştirileceğini söyledi.
İşte Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç’in canlı yayında yaptığı o çarpıcı açıklamalar:

 “Güveni boşa çıkarmayacağım”

Radyo programında belediye başkanlığının sorumluluk isteyen bir iş olduğunu anlatan Başkan Genç, “Üzerimizde 14 bin 500 seçmenin sorumluluğu var. Bana gösterilen güveni boşa çıkarmayacağım” dedi. Hüseyin Genç şunları söyledi:
“30 yıllık eğitimci ve sporcuyum. Şimdi de siyasetçi ve belediye başkanıyım. Eğitimcilik güzel ve zor,  ama belediyecilik daha zor ve sorumluluğu çok fazla. Üzerimizde 14 bin 500 seçmenin sorumluluğu var. Başkanlık bana sorumluluk hissettiriyor. Halkımız şuna inansın ki; bize gösterilen teveccühü ve güveni boşa çıkarmayacağız.”
“Söğütlü denince aklıma yeşillik, güzellik ve düz bir ova geliyor” diyen Genç, bugün tarım ve hayvancılıkta ileri safhada olan Söğütlü’nün, yakın zamanda OSB ile anılır hale geleceğinin altını çizdi.

“Haddimi de yerimi de bilirim”

Hülya Sürücü’nün “Belediye başkanı seçilmeseydiniz milletvekilliğine aday olur muydunuz? İleriki yıllar için hedefinizde milletvekilliği var mı?” sorusunu yanıtlayan başkan Hüseyin Genç, “Ben haddimi de, durmam gereken yeri de bilirim” dedi ve şöyle konuştu:

“10 yıl önce de aday adayıydım, aday olmadım, ama partimden kopmadım. 5 yıl geçti, yine aday olmadım, çünkü öyle gerekiyordu,  5 yıl daha bekledim ve şimdi seçildim. Başkan olamasaydım vekil olur muydum derseniz; şunu söylemek isterim ki , ben haddimi bilen bir insanım. Nerde durmam gerektiğini bilen biriyim. Beni vatandaş şu an belediye başkanı görmek istedi. Gerisi nasip ve kısmet işi…”

“Seçileceğime sonuna kadar inandım”

Radyo Programında Sakarya ve Söğütlü için yerel seçim sonuçlarını değerlendiren Belediye Başkanı Genç, “Sakarya Başbakanımızın da gözbebeği olan bir il. 17 yerde seçimi almamız beklenen bir olaydı. Söğütlü’ye gelince, ben bir avantajla seçime girdim. 10 yıldan beri zaten köyleri ve mahalleleri gezen biriyim. Halkın beklentilerini biliyordum. Bunu bilmeyenler ise bana “seçim biraz riskli” diyordu. Ben hiç öyle düşünmedim. Seçmen sayısı belliydi. Nitekim sonuç beklendiği gibi oldu. Başbakanımız Sakarya’ya bir başka bakıyor. Sakarya bu güveni sarsmadı. Sandıktan çıkan bu sonuç, halkın Başbakanımıza olan inancının da bir göstergesidir.

Kadın Kollarının başarısı

Söğütlü’de seçimleri kazanmasında Kadın Kollarının ve eşinin büyük desteği ve emeği olduğunun altını çizen Başkan Genç, “Seçim tabi ki zordur ve garantisi hiçbir zaman yoktur. Seçimin ve sandığın içi karanlıktır, içinden ne çıkacağı belli olmaz. Gerçekten çok inandık. Kahve kahve, ev ev gezdik. Kadın kolları ile bunu başardık. Eşimin de seçilmemde emeği çok büyük. Söğütlü’de 10 bin 800 seçmenin 5200’ü bayandı. Ben erkek seçmenleri kahvede, sokakta veya camide görürdüm, ama bayanları göremezdim. Bunu da kadın kolları üyeleri başardı” şeklinde konuştu.
Seçim öncesinde halka verdiği vaadleri tek tek yerine getirmeye başladığını anlatan Hüseyin Genç, “Eğitimci olduğum için vaadlerimde eğitime, sporla ilgili olduğum için de spora ağırlık vermiştim. Söğütlü merkezinde bir ilkokul, meslek lisesi ve İmam Hatip’i taşıma projelerimiz vardı. Çöp konteynerleri koymak gibi kısa vadede planlarımız vardı. Şimdi bunlarla işe başladık” dedi.

“Söğütlü\'yü şehir yapacağım”

Gazeteci Hülya Sürücü’nün, “Hayalinizde nasıl bir Söğütlü var?” sorusunu cevaplandıran Başkan Genç, hedefinin bir şehir yaratmak olduğunu vurguladı ve şunları söyledi:
“Seçim zamanında “Söğütlü için ömrümden uzun ideallerim var” demiştim. Bu biraz iddialı bir sözdü belki… Doğma büyüme Söğütlülüyüm.  İlçenin şehir olarak tekrar dizayn ve imar edilmesini canı gönülden isteyen biriyim. Bunun için de gerekli girişimlerde bulunduk. Doğru yerden başlamak için de Şehircilik Bakanlığına gittik, projelerimizi takdim ettik, onlar da bize yol gösterdiler. İnşallah Söğütlü’yü duble yola doğru taşıyıp o yoldan faydalanmak istiyoruz. Söğütlü’yü şehir olarak bir bölgeye toplamak istiyorum.  Bu uzun vadeli bir iş. Biz başlayalım, ben olmasam da benden sonra gelen arkadaş bunu tamamlar. O zaman Söğütlü’ye hizmet etmek de kolaylaşır. Zamanında Söğütlüspor’u şampiyon yaptık, şimdi de hedefim Söğütlü’yü hizmet şampiyonu yapmak”

“Önce imar sorunu çözülecek”

Canlı yayında bir soru üzerine Söğütlü’nün en acil ve çözüm bekleyen sorunlarını dile getiren Hüseyin Genç, “İlçenin en önemli ve acil sorunu imar sorunu… Bir şekilde imarı çözüp, arsalar üretip, insanların konut yapmasını sağlayacağız. Birinci sınıf tarım arazisi ve meralar var. Ama Söğütlü’nün de gelişmesi lazım. OSB bittiğinde işçi sayısı 25 bine çıkacak. Bu insanlar nerede oturacak? Şimdiden bunun planlarını yapmak lazım. Biz de bunun çaresini arıyoruz” şeklinde konuştu.

Roman vatandaşlara konut ve mescid

“İmar ve konut sorununu çözerken roman vatandaşlara konut kazandırma düşünceniz de var mı?” sorusunu cevaplandıran Belediye Başkanı Genç, şunları söyledi:
“Seçim kampanyası sırasında bayanlara davet vermiştik. Bakana o zaman söylemiştim. Sayın Bakan “Biz artık Kentsel Dönüşümden vazgeçtik” demişti. Yerinde iyileştirme projesinden sözetmişti. Dolayısıyla dosya hazırlayın dediler. Kaymakam beyle hareket edip bir ekip kurduk, dosya hazırlandı ve bakanlığa gönderildi. Şimdi Roman vatandaşların yaşadığı yerler iyileştirilecek. O zaman onlara bir söz daha vermiştim ve “size prefabrik mescid yapacağız” demiştim. Prefabriği bulduk, yakında mescide kavuşacaklar” dedi.  

“İşsizlik bitecek”

Hülya Sürücü’nün “Söğütlü’de yeni OSB’lere ihtiyaç var mı?” sorusunu yanıtlayan Hüseyin Genç, işsizliği istihdamlarla ortadan kaldıracaklarının müjdesini verdi ve “Yeni OSB’ye ihtiyaç yok, ama şu andaki OSB arsaları satıldı. Birçok işadamı arsa istiyor. İleride 1000 dönüm daha eklenip genişletilebilir. OSB Söğütlü için velinimet. Örneğin Şen Piliç bizden 200 işçi istedi. Açılacak fabrikalar da bizden işçi istiyor. İşsizliği ortadan kaldıracağız” şeklinde konuştu.

“Ertuğrul Özcan Söğütlü için bir kazanç”

Radyo Programında “Söğütlü Belediyesi eski başkanı sayın Ertuğrul Özcan’ın deneyimlerinden ve tecrübelerinden yararlanacak mısınız? Kendisiyle istişare halinde olacak mısınız?” şeklindeki soruyu cevaplandıran Genç, “Biz sayın Özcan ile zaten hep istişare halindeyiz. Ona abi diye hitap ederim. Evlerimiz karşı karşıya. Kendisiyle birarada büyüdük. Siyaset başka, dostluk başka şey... Ondan zaten yararlanıyorduk, yine faydalanacağız. Ertuğrul Özcan bizim ve Söğütlü için bir kazanç” dedi.
 
Söğütlü\'ye Veterinerlik Fakültesi

Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç, canlı yayında Ak Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik’in “OSBler için kalifiye eleman yetiştirmek ve bunun için de okullar açmak lazım” sözünün hatırlatılması üzerine şunları söyledi:
“Eğitimci olarak bunun ezikliğini herkesten çok ben hissediyorum. Söğütlü’de üniversite birimi yok. Açılması için mücadele ediyoruz. Söğütlü’ye bir fakülte kazandırma projemiz var. Örneğin Ankara’dan İstanbul’a kadar olan bölgede Veterinerlik Fakültesi yok. Oysa bu bölge hayvancılığa önem veriyor. O nedenle Veterinerlik Fakültesi açmak en büyük arzumuz. Fakülte açılırsa hem kampus rahatlar, hem de  ilçemize hareketlilik gelir.”

“Sel felaketinden ucuz kurtulduk”

Hülya Sürücü’nün “Yaşanan kuraklık ve ardından gelen sel felaketleri Söğütlü’yü nasıl etkiledi? Olası felaketlere karşı ne kadar hazırlıklısınız?” şeklindeki sorusunu cevaplandıran Hüseyin Genç, “Kuraklık ve sonrasında yaşanan sel felaketi bizi üzdü. Hatta bir can kaybettik. Hayatını kaybeden vatandaşımızın cenazesinde ben de vardım. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın. Söğütlü düz bir ova ama, yaşanan olay tamamen bir felakettir. Biz sel felaketinden ucuz kurtulduk. Hendeklerin açık tutulmasına yönelik duyurular yapıyoruz. Meteoroloji’den alınan bilgilere göre anonslar yapıyoruz. Kepçelerimiz ve kamyonlarımız 7/24 hazır bekletiliyor” şeklinde konuştu.  

Yetimlere iftar

“Belediye olarak iftar yemekleri düzenleyecek misiniz?” şeklindeki soruyu cevaplandıran Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç,  “Belediye olarak iftarlar düzenlemeyeceğiz. Sadece Büyükşehir Belediyesi tüm ilçelerde belirli günlerde iftarlar düzenleyecek. Söğütlü’deki iftar yemeği 26 Temmuz’da olacak. Ramazanın 14’ü yetimler günü... Yetimlerin tespiti konusunda çalışma yaptık.  O gün yetimlere de iftar verme düşüncemiz var” dedi.

Mustafa İsen\'den destek sözü

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı genel sekreteri Mustafa İsen’e gerçekleşirdikleri iadeyi ziyaretten sözeden Hüseyin Genç, “Sayın İsen’e yaptığımız ziyaret çok olumlu geçti. Sayın Mustafa İsen yoğunluğuna rağmen bizi kabul etti, kendisine o nedenle teşekkür ediyoruz. İsen bizi tebriğe gelmişti, ona iadeyi ziyarette bulunmak istedik. Söğütlü’ye üniversite kazandırma düşüncesini tekrar gündeme getirdik. Sayın İsen YÖK üyesidir. Bu konuda yönlendirme istedik. Takip ve destek sözü verdi. İnşallah olumlu katkıları olacak…” şeklinde konuştu.

“Bu sene festival iptal”

Yaşanan Soma faciası nedeniyle bu seneki Söğütlü Festivalinin iptal edildiğini açıklayan Belediye Başkanı Genç halktan anlayış beklediğini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Bize gelen genelge ile Soma’daki faciadan dolayı bu seneki festival yalnız bu yıla mahsus olmak üzere iptal oldu. Bu bir faciadır. Duyarsız kalamazdık. Vatandaşlarımız umarım bizi anlayışla karşılar. Sakarya’ya mal ederek bu festivali Tarım Fuarına dönüştürmeyi istiyoruz. Tarım İl Müdürlüğü ile bu konuda irtibat halindeyiz”.

Kaçak yapı tespiti

Gazeteci Hülya Sürücü’nün Söğütlü’de kaçak yapılaşmaya ilişkin sorusunu cevaplandıran Belediye Başkanı Genç, “Kaçak yapılaşmaya izin vermem” dedi ve şöyle konuştu:

“Haziran ayı mahalle muhtarları toplantısında kaçak yapıların tespiti gündeme geldi. Muhtarlara “siz elçisiniz sorunları bize getirin” diyoruz. Düne kadar köy statüsündeydi şimdi mahalle düzenine geçtiler. İmar planı için çalışma başlatıldı. Mağduriyet olmasın diye muhtarlar aracılığıyla duyuruyoruz. Ortak akıl düşüncemiz var. STKlar, ileri gelen insanlarla bir araya gelip ortak hareket etmek istiyoruz. Mahallelerde gözden kaçanlar için tespit istedik.
Muhtarlar “madem mahalle olduk, çöp konteyneri istiyoruz” diyorlar. Hoparlör istediler. Greyder gelmesini ve düzenleme istediler. Ses düzeni kuruldu. İstekleri üzerine şimdi anonslar her yerden duyuluyor. Konteynerler alındı. Çöp sorunu yakında tamamen çözülecek. Tarla yolların bakımına başladık. Greyderlerle düzenleme yapıyoruz”

“İzin vermem”

Radyo programında “Kaçak yapılaşmaya izin vermem” diyen Başkan Genç şöyle konuştu:
“Söğütlü’de kaçak yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz. Her zaman söylüyorum, beni seçmenim kanunlara uygun iş yapayım diye seçti. 3 kata imza attık, “bekleyin yürürlüğe girsin, yeni imar planına göre yapılaşmaya devam edin” dedik. Söğütlü’yü şehir yapmak istiyoruz. Bunun için imara uygun ve görüntüsü güzel konutlar olsun diye titiz davranıyoruz”

Söğütlüspor\'a Altyapı hazırlığı

Canlı yayında Söğütlüspor’un geleceğine dair düşüncelerini de anlatan Hüseyin Genç şunları söyledi:
“Söğütlüspor’da forma giymiş bir insanım. Amatör spora bu takımda başladım. Ben de gol kralı olmuştum. 15 yıl antrenörlük yaptım. Futbolda doğrunun ne olduğunu biliyoruz. Altyapısı olmayan takımlar belli geliri yoksa başarıları da zaman zaman saman alevi gibi olur. Söğütlüspor’a iyi bir altyapı oluşturacağız. U15, U16 ve U17 gibi takımlar oluşturup Söğütlüspor’a altyapı hazırlayacağız. Futbol dışında karatede başarıları olan sporcumuz Hikmet bey var. Ondan da faydalanmak istiyoruz. Karate idmanları için ona ortam hazırladık.”
 
Açılış 26 Temmuz\'da

“Büyükşehir tarafından inşa edilen sosyal tesisler açılış için gün sayıyor. Sosyal tesis ve meydan projesi ne aşamada?” şeklindeki soruyu cevaplandıran Belediye Başkanı Genç şöyle konuştu:
“Söğütlü Park bizim belediyeye devredildi. İnşaatı bitti, 24 Haziran’da ihaleye çıkacak. Hayırlı bir işletmeci nasip olsun istiyoruz. Resmi açılışı 26 Temmuz’da düşünüyoruz. Zeki başkana bize böyle bir tesis kazandırdığı için teşekkür ediyoruz.”

“Düsturumuz ilişkiye değil, ilkelere göre”

Radyo programının sonunda Sakarya ve Söğütlü halkına seslenen Hüseyin Genç, “Sakarya halkına seçimlerde partimize teveccüh gösterdiği için teşekkür ediyoruz. Söğütlü halkına da diyorum ki size hizmet için göreve geldik, hizmetteki düsturumuz ilişkilerimize göre değil, ilkelerimize göre olacak. Hedefimiz Söğütlü’yü layık olduğu yere getirmek. Söğütlü Sakarya’nın yıldızı olacak” şeklinde konuştu.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]