Genç Girişimciler veda için Zaman Park'ta buluştu

Serdivan Belediyesi ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Sakarya Hizmet Merkezi arasında imzalanan “uygulamalı girişimcilik eğitimi protokolü” kapsamında girişimciler eğitimlerini tamamladı.

13-24 Ekim tarihleri arasında Serdivan Belediyesi Meclis Salonu’nda 70 saatlik eğitimlerini tamamlayan katılımcılar son gün veda için Serdivan Zaman Park’ta buluştu. Birlikte yemek yiyen ve sohbet eden kursiyerler 10 günlük Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nde girişimcilik, girişimcinin özellikleri, iş fikri geliştirme süreci, yapılabilirlik (fizibilite), pazar araştırması, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı ve finansal plan geliştirme konularının yanı sıra iş planı hazırlama konusunda önemli bilgiler edindiklerini söylediler. Yeni atılımlar yaparak, cazip görünen iş fırsatlarını değerlendirip yeni pazarlara girmeyi hedeflediklerini belirten girişimciler, Belediyenin ve KOSGEB’in ortaklaşa düzenlediği eğitimlerin kendileri için son derece önemli olduğunu belirterek, Serdivan Belediyesi’ne ve KOSGEB’e teşekkür ettiklerini söylediler.

Genç girişimci adayları program bitiminde birbirlerini tebrik ederek iş hayatlarında başarılar diledi ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni başarı ile tamamlayıp ‘Katılma Belgesi` alan girişimciler, işletmelerini kurdukları takdirde iş planlarını hazırlayarak KOSGEB mevzuatı çerçevesinde 30 bin liraya kadar hibe ve 70 bin TL’lik Sabit Yatırım Desteği’ne başvurabilecek.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]