Genç Enderun Kursları'nda eğitimler devam ediyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Genç Enderun Kursları’nda eğitimler tüm hızıyla devam ediyor.

250 öğrencinin katıldığı eğitim programı ile ilgili açıklamalarda bulunan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkan Davut Yüce, 7-14 yaş arası öğrencilere hitap eden Genç Enderun Eğitimleri’nin Haziran ayında sona ereceğini ifade etti. Genç Enderun Kursları’nda eğitimlerin tüm hızıyla devam ettiğini açıklayan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Yüce, “Alanında uzman eğitmenlerimiz eşliğinde öğrencilerimizin kişisel yeteneklerinin keşfedilmesi ve bu yeteneklerinin doğru alanlara yönlendirilebilmesinde Genç Enderun Kursları önemli bir görev üstleniyor. Kurslarımızda kalıcı yöntemler ile gençlerimizin gelişimine önemli katkılar sağlamış oluyoruz” dedi.

Yüce açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; “Eğitimlerimiz kapsamında her ay farklı bir tema belirliyoruz. Bu temalar üzerinden kitap okumaları ve kitap kritiği, fikir münazaraları, adab-ı muaşaret ve hitabet gibi alanlarda kapsamlı bir eğitim çalışması gerçekleştiriyoruz. Konularımız arasında sevgi ve hukuk gibi farklı temalara da yer veriyoruz. Belirlediğimiz temalar ile ilgili kitap okumaları gerçekleştiriyor, seminer ve çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu şekilde kalıcı yöntemler ile gençlerimizin gelişimine önemli katkılar sağlamış oluyoruz. Genç Enderun Eğitimlerimiz kapsamında bilim adamlarını tanıtmaya yönelik de faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Her hafta düzenli olarak Medeniyetimizden bir bilim adamını gençlerimize tanıştırıyoruz. Böylelikle çocuklarımız kendi atalarının birçok keşfe imza attığını daha yakından öğrenebiliyor. Bilim adamları, kıyafetler ve dönemin dekorları ile gençlerimizin karşısına çıkıyor. Bu şekilde uygulamalı metotlar kullanarak öğrencilerimizi kalıcı bilgiler ile buluşturuyoruz.”

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]