Gelişen Adapazarı için Adapazarı Kent Konseyi Toplandı

Adapazarı Kent Konseyi toplantısı Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli Başkanlığında yapıldı.

Adapazarı Belediyesi Nikah Sarayında gerçekleştirilen toplantıya Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişlinin yanı sıra, yerel yönetim temsilcileri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Yoğun katılımın olduğu toplantıda açılış konuşmasını yapan Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, katılımcılara göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür etti. Dişli, “Belediye olarak şehrin sorunlarını çözmek için çalışmalarımızı aralıksız devam ettirmekteyiz. Ama sizlerle birlikte bu işleri paylaşarak yaparsak, çok daha büyük işler başaracağız, ümidi içindeyim. Bu hislerle kent konseyi çalışmasını başlattık. kent konseyleri, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma gibi konularda çalışmalarını yapar. Bizlerde Adapazarı Kent Konseyi olarak bu çalışmaları hep birlikte yapacağız. Bu şehirde yapılacak çok şey var. Sizlere düşen işler çok. Bütün katılımcılardan azim ve gayretli çalışmalar bekliyorum” dedi.
Toplantıda konuşan Adapazarı Kaymakamı Akın Yılmaz da kent konseylerinin önemine değinerek, kent konseylerinin demokratik yönetimlerin önemli bir unsuru olduğunu belirtti. Akın, kent konseyi girişimini başlatan herkese teşekkür ederek yapılacak çalışmalarda başarılar diledi.
Protokol konuşmaları sonrasında üçüncü gündem maddesi olan divan seçimine geçildi. Oylama sonucunda divan başkanlığına Ziya Cevherli, üyeliğe Ali Osman Kontaş ve Ekrem Ateş seçildi. Divan teşekkülünden sonra kent konseyi yürütme kurulu seçimine geçildi. Seçimde birden fazla liste olması nedeniyle seçimin daha sağlıklı yapılabilmesi ve seçim şeklinin net olarak belirlenmesi için kent konseyi toplantısı divan tarafından 15 gün sonraya ertelendi.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]