Geleneksel SATSO iftarı gerçekleşti

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO)tarafından 7 yıldır geleneksel olarak düzenlenen SATSO İftar Programı, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayının ilk Cuma günü üyeler ve il protokolünün katılımı ile gerçekleştirildi.

Yoğun yağış ve hava muhalefetine rağmen üyelerin büyük ilgisi ve katılımı ile gerçekleştirilen iftarda SATSO ailesinin beraberliği perçinlendi. Ev sahipliğini SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve Yönetim Kurulu Üyelerinin yaptığı ve Reisoğlu Restoran’da organize edilen iftar programına bazı üyeler aileleri ve çalışanları ile iştirak etti. Yağmur bereketine rağmen ilgi gösterilen iftar programında konukları karşılayan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve Yönetim Kurulu Üyeleri, üyelerle birlikte samimi ve nezih bir ortamda olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Düzenlenen iftarda Vali Hüseyin Avni Coş, Sakarya Milletvekilleri; Prof. Dr. Mustafa İsen, Recep Uncuoğlu, Engin Özkoç, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, SAÜ Rektörü Muzaffer Elmas, Türk İş Başkanı Ergun Atalay, İl Müftüsü İlyas Serenli, İlçe Belediye Başkanları Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Resmi Daire Müdürleri, SATSO Eski Başkanları, SATSO Meclis Üyeleri, Meslek Komiteleri ve SATSO üyeleri iştirak etti. İç ve dış mekan olmak üzere iki bölümde tertip edilen iftar programı unutulmazlar arasında yerini aldı. SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, katılımlarından dolayı üyelere teşekkür ettiği konuşmasında SATSO ailesinin tüm fertleri ile bir araya gelmekten onur ve mutluluk duyduğunu ifade etti. Başkan Kösemusul konuşmasında, “Kardeşlik ve bereket ayı olan Mübarek Ramazan-ı Şerif’te olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Gelenekselleşen ve bu akşam 7’ncisini düzenlediğimiz bu huzur sofralarımızda bizlerle olduğunuz için çok teşekkür ediyor, şahsım ve yönetim kurulum adına şükranlarımı sunuyorum. 11 ayın sultanı olan Ramazanı Şerif’te yaptığımız ibadetler, zorlukları anlamayı öğreten, bireyselliği ortadan kaldıran çok değerli ibadetlerdir. Başı rahmet, ortası günahlarımızın affı ve sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan ayını en güzel şekilde yaşamamızı Yüce Allah’tan temenni ediyorum. Birlik, beraberlik ile ilgili bir hadisi sizlerle paylaşmak istiyorum. Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyuruyor: ‘Birbirinizi kıskanmayınız, birbirinize kin tutmayınız, birbirinize çirkin sözler söylemeyiniz, birbirinize sırtlarınızı dönmeyiniz, birbirinizi arkanızdan çekiştirmeyiniz. Ey Allah\'ın kulları, kardeş olunuz’. Şehrimizin ve ülkemizin refahı bir ve beraber olanların gayretinde saklıdır. Sakarya’mızda hamdolsun bu birlik ve beraberliğe memnuniyetle şahit oluyoruz. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak ahlaki ilkelerinden asla ödün vermeden dürüst ticaret ve helal kazanç için çaba sarf eden, gücünü güzel Sakarya’mızın tüm Türkiye’ye örnek kardeşlik kültüründen alan çok büyük bir aileyiz. Bu ailenin bir parçası olmaktan gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Her alanda hızla gelişen ve potansiyeli ile fark oluşturan, kalkınması ile umut vadeden Sakarya’mızı çok daha güzel günlere inşallah işte bu aile kavuşturacaktır. Bu zamana kadar gösterdiğiniz örnek çaba için siz kıymetli üyelerimize teşekkür ediyor; bundan sonra yapacağınız çalışmalar için kolaylıklar diliyorum. Rabbim birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim kılsın. Yüce Allah, şehrimizi ve ülkemizi her türlü kötülükten korusun. Milletimizin ve Ümmet Coğrafyamızın yardımcısı olsun; barış, özgürlük, adalet, merhamet ve huzur ile kuşatsın diyor ve sizleri sevgiyle selamlıyorum; afiyet olsun” dedi.

Tasavvuf Musikisi ve ilahilerle renklenen manevi havası yoğun bir akşamda SATSO üyeleri, bir arada olmaktan keyif aldıklarını dile getirerek birlik ve beraberlik çatısı altında düzenlenen iftar programından memnun olduklarını ifade ettiler.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]