Geleneksel Sanatlar, İHL öğrencilerine tanıtıldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, öğrencileri geleneksel sanatlarla buluşturmaya devam ediyor. Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirilen programda, öğrencilere SAMEK Eğitmenleri tarafından geleneksel sanatlar hakkında bilgi verilerek; Kaligrafi, Minyatür ve Ebru sanatları uygulamalı olarak tanıtıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları’nda (SAMEK) Ebru, Hat, Çini, Minyatür ve Tezhip gibi geleneksel sanat dallarında kurslar verilirken, bu branşları tanıtmak, yaşatmak ve öğrencilerin ilgilerini ortaya çıkarmak için okullarda geleneksel sanatları tanıtım programları düzenleniyor. Bu kapsamda, Cevat Ayhan Fen Lisesi, Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi ve Mithatpaşa Şükrü Ayna Anadolu Lisesi’nin ardından, Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirilen programda SAMEK’te görevli Hat, Tezhip, Minyatür ve Çini Eğitmeni SAÜ Öğretim Görevlisi Orhan Altuğ ve Ebru Eğitmeni Şükran Yılgın tarafından Minyatür, Kaligrafi ve Ebru uygulamalı olarak tanıtılırken, geleneksel sanatlar hakkında öğrencilere bilgi verildi.

‘Geleneksel Sanatları Okullarda Tanıtıyoruz’

Okullarda düzenlenen geleneksel sanatlar tanıtım programları hakkında bilgi veren SAMEK Yaygın Eğitim Şube Müdürü Fuat Bilgin, “Halkımızın sanata olan ilgisini arttırmak, bu alanlara ilgi duyanların yeteneklerini geliştirmek amacıyla SAMEK olarak 50 branşta, 16 merkezde gençlerimize, bayanlarımıza, üniversite öğrencilerimize ve tüm bireylerimize hizmet vermeye devam ediyoruz. ‘Geleneksel Sanatları Okullarda Tanıtıyoruz’ projemiz kapsamında bugün Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeyiz. Özellikle genç kardeşlerimizin sanata ilgi göstermesi için çalışmalarımıza aynı kararlılıkla devam edeceğiz” diye konuştu.

Geleneksel sanatların öğrenciler ile buluşmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Okul Müdürü Kadir Gezer ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na eğitime verdiği destek için teşekkür etti. Yaygın Eğitim Şube Müdürü Bilgin, programın ardından Okul Müdürü Gezer’e ebru çalışması hediye etti.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]