"Geleceğine Yön Ver" isimli etkinlik düzenlendi

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Malzeme Bilimleri Topluluğu tarafından “Geleceğine Yön Ver” isimli bir etkinlik düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Malzeme Bilimleri Topluluğu tarafından düzenlenen “Geleceğine Yön Ver” isimli etkinliğe, İnsan Kaynakları Gelişim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve D-ream Operasyon Müdürü Enver Coşkunsu konuşmacı olarak katıldı.

İş hayatıyla ilgili bilgi ve deneyimlerini öğrencilerle paylaşan Enver Coşkunsu, konuşmasında hayatın sadece teknik olarak öğrenilenlerden ibaret olmadığını vurguladı. Sosyal tarafın irdelenmesi gerektiği üzerinde duran Coşkunsu, “Sosyal hayatınızda yaptıklarınız, iş hayatınızı da büyük ölçüde etkiler. Ne gibi çalışmalar yaptığınız, hangi etkinliklerde yer aldığınız ve en önemlisi bu topluma ne kadar faydalı olduğunuz size karşı olan bakış açısını da değiştirir. Bir iş görüşmesine gittiğinizde, sahip olduğunuz çalışmalarınız ve başarılarınız, sertifikalarınızdan çok daha ön plandadır. Çünkü sosyalliğin denk gelen kelime anlamı toplumdur” ifadelerini kullandı.

İyi bir CV’nin kariyer üzerinde çok büyük etkiye sahip olduğu belirten Coşkunsu, “Cv, kendinizi pazarlama biçiminizdir. Aslında baktığımızda hayatımızın her alanı satıştan ibarettir. Şuan benim yaptığımda bir satış örneğidir. Kendimi size anlatmaya çalışarak, sizin ikna olabileceğiniz düzeye getirmeye çalışıyorum” dedi.

İnsan kaynaklarının amacından bahseden Enver Coşkunsu, “İnsan kaynakları, mevcut modern çerçevesi içerisinde hiç birbirini tanımayan kişileri bir şekilde yan yana getirip, belli bir amaca ve hedefe yönlendirme noktasında bir şeyler yapabilmektir” diye konuştu. Coşkunsu, iş hayatının acımasız bir şekilde işlediğini ve etkin bir iş hayatı için öncelikle bireylerin hedeflerinin doğru yerde olması gerektiğini dile getirdi.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]