Geleceğin yazarları yetişiyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çocuk Kulüpleri tarafından düzenlenen Yazı Atölyesi etkinliğinde konuşan Yazar Mevlana İdris, “Dikkat göstererek, herhangi bir cümle veya kelimenin etrafında kenetlenerek; duyulduğunda ve yazıldığında başka bir insanı etkileyecek eserler yazabilirsiniz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi, çocukların her alanda gelişimine katkı sağlamaya devam ediyor. Çocuklara düzenli okuma alışkanlığı kazandırmak, okuduklarını paylaşmak, kelime dağarcığını zenginleştirmek, nitelikli eser ve metinlerle tanıştırmak, kendini ifade etme, toplum karşısında konuşma gibi sosyal yeteneklerini geliştirmelerini amaçlayan Kitap Okumayı Sevenler Çocuk Kulübü, bu kapsamda Yazı Atölyesi etkinliği gerçekleştirdi.

"Her harfin, her kitabın işaret ettiği bir anlam vardır"

İlki gerçekleştirilen Yazı Atölyesi’nde kulüp üyesi çocuklarla bir araya gelen, miniklere iletişim ve yazı yazma hakkında bilgiler veren Yazar Mevlana İdris, “Yaşarken canlılar arasındaki iletişim; konuşma harflerle başlayarak kelimeler, cümleler ile devam ediyor. Aynı anlama değer veren insanlar o anlam etrafında toplanıyor. Bu dil, ses ve geniş zamanda yazı aracılığıyla olur. Her harfin, her kitabın işaret ettiği bir anlam vardır. O anlam etrafında buluşarak bir edebiyat eserini harflerle yükseltmeye başlıyoruz. Harfler kelime, kelimeler cümle ve onların nihayetinde bir edebiyat ürünü oluşuyor. Dikkat göstererek, herhangi bir cümle veya kelimenin etrafında kenetlenerek; duyulduğunda ve yazıldığında başka bir insanı etkileyecek eserler yazabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Konu ile ilgili olarak Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Yazı Atölyesi etkinliğinin Yazar Mevlana İdris’in katılımıyla her Pazar gerçekleştirileceği ve programın Sosyal Gelişim Merkezi’nde, saat 16.00’da başlayacağı belirtildi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]